Maďarská sviečková na smotane
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Spolu so všetkými koreninami, soľou, octom a vodou ju použijeme na prípravu nálevu. V ňom necháme mäso vcelku odležať do druhého dňa.
- Cibuľku nakrájame na drobno a krátko ju orestujeme na troche oleja. Vyberieme sviečkovicu z nálevu a zo všetkých strán ju prudko opečieme na oleji a cibuli.
- Z nálevu vyberieme zeleninu a pridáme ju k mäsu spolu s rezmi citróna. Dusíme, pričom podlievame nálevom z mäsa.
- Keď je mäso udusené, vyberieme ho a odložíme do tepla. Ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu so šťavou z mäsa. Pridáme horčicu, sladkú smotanu a krátko prevaríme.
- Maso nakrájame na plátky a ihneď podávame s omáčkou a knedľou.
|