Ľubovniansky vrabec

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Umyté a odblanené bravčové pliecko nakrájame na hrubšie – 150 g kusy , osolíme, okoreníme a opečieme na tuku zo všetkých strán.
  2. Vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, mierne zalejeme vodou, krátko povaríme.
  3. Do pripraveného základu vložíme opečené mäso, vložíme do mierne vyhriatej rúry a pečieme do mäkka. Počas pečenia mäso občas obraciame, polievame šťavou, podľa potreby mäso podlievame vodou. Upečené mäso vyberieme.
  4. Pripravíme slabú zápražku – roztopenú bravč. masť zaprášime múkou, krátko opražíme, zalejeme výpekom z mäsa, chvíľu povaríme, dochutíme soľou a precedíme.
  5. Podávame so zemiakovými knedľami, dusenou kyslou a červenou kapustou.