Ľubovniansky vrabec
Autor receptu: redakcia
Postup- Umyté a odblanené bravčové
pliecko nakrájame na
hrubšie – 150 g kusy , osolíme,
okoreníme a opečieme
na tuku zo všetkých
strán.
- Vo výpeku speníme
nadrobno nakrájanú cibuľu,
pridáme rascu, prelisovaný
cesnak, mierne zalejeme
vodou, krátko povaríme.
- Do pripraveného základu
vložíme opečené mäso, vložíme
do mierne vyhriatej
rúry a pečieme do mäkka.
Počas pečenia mäso občas
obraciame, polievame šťavou,
podľa potreby mäso
podlievame vodou. Upečené
mäso vyberieme.
- Pripravíme
slabú zápražku
– roztopenú bravč. masť
zaprášime múkou, krátko
opražíme, zalejeme výpekom
z mäsa, chvíľu povaríme,
dochutíme soľou
a precedíme.
- Podávame
so zemiakovými knedľami,
dusenou kyslou a červenou
kapustou.
|