Foto: 2010
Zneje to snobsky ale su to zvysky z Vianoc. Nezjedeny grilovany losos so zvyskami nedopiteho sampanskeho.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g grilovany |
|
200 g oranzove |
|
100 g nakrajana na male kusky |
|
2 na drobno nakrajana |
|
1 lyzica (peppermint) |
|
1lyzica cerstva |
|
150 ml |
|
|
|
2 |
|
|
|
3 lyzice - dobry |
|
|
Postup
-
1
Grilovaneho lososa alebo akukolvek rybu rozoberieme na kusky a povyberame vsetky kosti. Sladke zemiaky alebo zemiaky najkrajame na male kocky a v ochuteneh vode uvarime skoro do makka cca na 80%.
-
2
Jarnu cibulku a papriku nakrajane na male kusky dame na trochu oleja oprazit.Ochutime a podlejeme sampanskym ( ja som este pridal stavu ktora ostala z grilovanej ryby) a dusime zredukujeme na polovicu.Na poslednu minutu pridame na drobno nakrajane bylinky a prehrejeme,
-
3
Podusenu zeleninu a bylinky pridame k rozobranej rybe.
-
4
Pridame vajicka , struhanku ochutime a poriadne premiesame.
-
5
Prelozime do vymastenej zapekazej misky ( podobna na biskupsky chleba).Zarovname posypeme struhankou a postrasime olejom.
Niečo podobné robia francúzi ako lososiu paštétu. Mňam, ďakujem, vyskúšam.