Lososia pečená fašírka so šampanským fotorecept

2010 - bez fotky2010, 27. decembra 2010
Lososia pečená fašírka so šampanským (fotorecept)
Foto: 2010

Zneje to snobsky ale su to zvysky z Vianoc. Nezjedeny grilovany losos so zvyskami nedopiteho sampanskeho.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g grilovany
200 g oranzove
100 g nakrajana na male kusky
2 na drobno nakrajana
1 lyzica (peppermint)
1lyzica cerstva
150 ml
2
3 lyzice - dobry




Postup

  1. 1

    Grilovaneho lososa alebo akukolvek rybu rozoberieme na kusky a povyberame vsetky kosti. Sladke zemiaky alebo zemiaky najkrajame na male kocky a v ochuteneh vode uvarime skoro do makka cca na 80%.

    Lososia pečená fašírka so šampanským (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jarnu cibulku a papriku nakrajane na male kusky dame na trochu oleja oprazit.Ochutime a podlejeme sampanskym ( ja som este pridal stavu ktora ostala z grilovanej ryby) a dusime zredukujeme na polovicu.Na poslednu minutu pridame na drobno nakrajane bylinky a prehrejeme,

    Lososia pečená fašírka so šampanským (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podusenu zeleninu a bylinky pridame k rozobranej rybe.

    Lososia pečená fašírka so šampanským (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame vajicka , struhanku ochutime a poriadne premiesame.

    Lososia pečená fašírka so šampanským (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prelozime do vymastenej zapekazej misky ( podobna na biskupsky chleba).Zarovname posypeme struhankou a postrasime olejom.

    Lososia pečená fašírka so šampanským (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jarco
Mňam, také si urobím, hoci nemám zvyšky. Losos len tak natur ma už omrzel.
dogagador
hm, vyzera dobre, len neviem, ci sa mi niekedy podari to spravit, nestiham sa divit, ako vsetko, co navarim, zmizne...chybaju mi zvysky
2010
dogagador, my sme to prehnali na Vianoce , syn isiel kupit rybu a doniesol lososa co mal cez 4 kila.On ho chcel grilovat v celku... mal sa naporcovat a cast odlozit do mrazaku. No co tak sme ho zuzitkovali.Este budem robit pastiku, z kusa co je v mrazaku.
oblizprst
Tak toto si mi trafil na strunu ( sú na nej všetky ryby a morské potvory).
Niečo podobné robia francúzi ako lososiu paštétu. Mňam, ďakujem, vyskúšam.
bozulka
Hľadala som recept na lososa a našla som tento tvoj,neviem ako mi ušiel,ale mám ho.Tiež mám ešte od Vianoc v mrazáku lebo ma nič nenapadalo a teraz aj menej varievam tak mrazáky voľako nemôžem vyprázdniť.Vinko mám iba Sereď,ale aj to je dobré.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia