Lososia pečená fašírka so šampanským (fotorecept)
Autor receptu: 2010
Zneje to snobsky ale su to zvysky z Vianoc. Nezjedeny grilovany losos so zvyskami
nedopiteho sampanskeho.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Grilovaneho lososa alebo akukolvek rybu rozoberieme na kusky a povyberame vsetky kosti.
Sladke zemiaky alebo zemiaky najkrajame na male kocky a v ochuteneh vode uvarime skoro do makka cca na 80%.
- Jarnu cibulku a papriku nakrajane na male kusky dame na trochu oleja oprazit.Ochutime a
podlejeme sampanskym ( ja som este pridal stavu ktora ostala z grilovanej ryby) a dusime zredukujeme na polovicu.Na poslednu minutu pridame na drobno nakrajane bylinky a prehrejeme,
- Podusenu zeleninu a bylinky pridame k rozobranej rybe.
- Pridame vajicka , struhanku ochutime a poriadne premiesame.
- Prelozime do vymastenej zapekazej misky ( podobna na biskupsky chleba).Zarovname posypeme struhankou a postrasime olejom.