Lososia pečená fašírka so šampanským (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Zneje to snobsky ale su to zvysky z Vianoc. Nezjedeny grilovany losos so zvyskami nedopiteho sampanskeho.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Grilovaneho lososa alebo akukolvek rybu rozoberieme na kusky a povyberame vsetky kosti. Sladke zemiaky alebo zemiaky najkrajame na male kocky a v ochuteneh vode uvarime skoro do makka cca na 80%.
  2. Jarnu cibulku a papriku nakrajane na male kusky dame na trochu oleja oprazit.Ochutime a podlejeme sampanskym ( ja som este pridal stavu ktora ostala z grilovanej ryby) a dusime zredukujeme na polovicu.Na poslednu minutu pridame na drobno nakrajane bylinky a prehrejeme,
  3. Podusenu zeleninu a bylinky pridame k rozobranej rybe.
  4. Pridame vajicka , struhanku ochutime a poriadne premiesame.
  5. Prelozime do vymastenej zapekazej misky ( podobna na biskupsky chleba).Zarovname posypeme struhankou a postrasime olejom.