Foto: jarco
Inšpirovaný receptom od majstra @2010 som dnes vymyslel toto. Niečo ako francúzske zemiaky s lososom. Filety grilované, pečené, parené atd... ma už omrzeli, Zobraziť celý popisInšpirovaný receptom od majstra @2010 som dnes vymyslel toto. Niečo ako francúzske zemiaky s lososom. Filety grilované, pečené, parené atd... ma už omrzeli, tak sa snažím vymýšľať nové recepty z tejto relatívne dostupnej ryby. S touto verziou som bol na prvý pokus takmer stopercentne spokojný.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Dal som variť vodu, obielil som zemiaky, nakrájal ich na malé kocky a zapol rúru. Hlávku brokolice som rozdelil na malé kúsky, pór nakrájal na pásiky. Kým sa zemiaky varili v osolenej vode, opražil som filety z lososa na olivovom oleji vo veľkej panvici (woku). Veľmi rýchlo, stačí pol minúty z každej strany. Zemiaky uvarené len tak dochrumkava som scedil.
- 2
Opražené filety som vybral a do tej istej panvice som pridal dva najemno nakrájané sardelové rezy, nechal rozpustiť. Do toho prišla brokolica a pór. Filety som roztlačil na menšie kúsky (ide to samo, ani nôž netreba) a vrátil do panvice. Podlial bielym vínom, okorenil čerstvo namletým farebným korením a chvíľu (5 - 10 min.) pod pokrievkou dusil spolu so zeleninou.
- 3
Vajíčka som rozšľahal s dvomi kelímkami kyslej smotany, osolil a ochutil sušeným stredomorskými bylinkami. Zmiešal som scedené zemiaky, zeleninu a lososa s vajíčkami so smotanou v menšom pekáči.
- 4
Zapekal som 45 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov.
- 5
Podával som s kyslou uhorkou. Kombinácia losos + uhorka vyzerá to čudne, ale fakt sa k tomu hodí. Tak ako k francúzskym zemiakom :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu