Liptovské kapustníky fotorecept

zabiatko66Zabiatko66, 50 ročná žena, Liptovský Mikuláš, 26. októbra 2010 10:53
Ďalšie jej recepty »

Kapustníky som piekla prvý krát. A vydarili sa.

45 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kapustu nakrájame na rezance.

    Liptovské kapustníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme a necháme 30 minút stáť.

    Liptovské kapustníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na olej alebo masti skaramelizujeme cukor 30 dkg, nepripálime a postupne vkladáme kapustu za stáleho miešania. Podlejeme troškou voda a dusíme do mäkka. Ku koncu dusenia ochutíme, vegetou, mletou škoricou a soľou. Možeme pridať aj 1 čl octu. Necháme vychladnúť.

    Liptovské kapustníky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracujeme si cesto. (Múka, mlieko, kvások, soľ, cukor, olej). Cesto necháme kysnúť asi 45 min na teplom mieste.

    Liptovské kapustníky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a rozkrájame na štvorce.

    Liptovské kapustníky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do každého dáme 1 PL kapusty, spojíme a otočíme na opačnú stranu.

    Liptovské kapustníky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Masť rozpustíme, necháme vychladnúť. Alebo použijeme olej.

    Liptovské kapustníky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Bochníčky poukladáme na vymastený plech alebo použijeme papier na pečenie a pomastíme ich masťou alebo olejom a poprepichujeme, aby vyšiel z nich vzduch. Pečieme v horúcej rúre asi 20 min. pri 200 stupnoch.

    Liptovské kapustníky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečené kapustníky vyzerajú takto. Dobrú chuť!

    Liptovské kapustníky (fotorecept) - obrázok 9
ohodnoť recept:
Hlasovalo 10 ľudí (4,9 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist