Liptovské kapustníky (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
Kapustníky som piekla prvý krát. A vydarili sa.
45 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Kapustu nakrájame na rezance.
- Osolíme a necháme 30 minút stáť.
- Na olej alebo masti skaramelizujeme cukor 30 dkg, nepripálime a postupne vkladáme kapustu za stáleho miešania. Podlejeme troškou voda a dusíme do mäkka. Ku koncu dusenia ochutíme, vegetou, mletou škoricou a soľou. Možeme pridať aj 1 čl octu. Necháme vychladnúť.
- Vypracujeme si cesto. (Múka, mlieko, kvások, soľ, cukor, olej). Cesto necháme kysnúť asi 45 min na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a rozkrájame na štvorce.
- Do každého dáme 1 PL kapusty, spojíme a otočíme na opačnú stranu.
- Masť rozpustíme, necháme vychladnúť.
Alebo použijeme olej.
- Bochníčky poukladáme na vymastený plech alebo použijeme papier na pečenie a pomastíme ich masťou alebo olejom a poprepichujeme, aby vyšiel z nich vzduch.
Pečieme v horúcej rúre asi 20 min. pri 200 stupnoch.
- Upečené kapustníky vyzerajú takto.
Dobrú chuť!