Limetkové muffiny s makom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 19. októbra 2013
Limetkové muffiny s makom
Foto: droetker

Komerčný recept<br><br>Počet kusov: 12<br> Doba prípravy: asi 30 minút

12 ks
porcií
25 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
200 g alebo margarín
100 g
2 bal.
1 ks
300 g
3 ČL zarovnané
75 ml
1 ks limetky (chemicky neošetrovanej)
1 ks limetky (chemicky neošetrovanej)
250 g
100 ml
Na polevu:
150 g
1 ks limetky
Na ozdobu:
1 bal. (alebo biele)
Ešte potrebujeme:
12 ks




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko.

  3. 3

    Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2 – 3 Doba pečenia: asi 25 minút

  4. 4

    Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

  5. 5

    Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Páčia sa mi tieto muffinky, aj tie dve cestá, tiež ale bez tých guličiek, sú síce peknou ozdobou ale nemám rada, ak mi chrumkajú pod zubami.
A @pseudocognac , ( tiež si si mohol vymyslieť ľahší nick, xixi), snaž sa krajšie vyjadrovať. Ale ukladám si medzi moje Muffiny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia