Lievančeky z kyslej smotany :P

kia12Kia12, recept pridal: 26. mája 2011 14:31Ďalšie jeho recepty

Tento recept som našla doma v jednej veľmi starej (ešte staršej ako som ja :D ) knihe. Potom som to skúsila a chutilo! :P

Suroviny

35
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky rozšľaháme s cukrom a smotanou.

2

Pridáme múku, soľ, potom s 1 lyžicou múky prášok.

3

Rozšľaháme si sneh zo 4 bielkov a potom sneh pridáme do zatiaľ urobenej zmesy.

4

Vo vymastenom lievanečníku pečieme malé, kypré lievančeky.

5

Sú dobré s lekvárom, cukrom...ale je na vás čo k nim pridáte :P Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • pivonka, 26. mája 2011 o 16:24
    Ak máš naozaj 12 rokov, tak to nemusí byť nutne stará kniha. :-)) Ale lievančeky môžu byť fajn, vyskúšam, mám práve zvyšné dva bielky.


  • evanaaa, 26. mája 2011 o 20:56
    Smotanové lievančeky môžu byť dobré, aj tie tvoje, stále sa chystám kúpiť lievancovú panvicu a len to odkladám. Potom ich robím také väčšie na palacinkárni.


  • mariaklara, 26. mája 2011 o 21:45
    @kia , ak máš skutočne 12 rokov, tak má z teba mamička určite radosť, aj ja robievam občas smotanové dolky, sú dobré, porovnám rcp.


  • marienka44, 27. mája 2011 o 11:04
    @Evanaaa , teraz boli tie panvice za 50% v Kauflande, teflonove.
    Ja lievance /talkne po nasom/ robim len s kvasnicami.


  • evanaaa, 27. mája 2011 o 15:36
    Marienka, vidíš, chodím tam často a nevidela som, možno v tom našom (MA) ich už asi nemali.


  • sonal, 27. mája 2011 o 16:32
    dievcence, miesto smotany dajte acidko...alebo kefirove mlieko...su este lepsie...


  • orchidea, 27. mája 2011 o 19:44
    Robievam takéto lievance a vyskúšam aj s acidkom ako doporučuje @sona.


  • pivonka, 30. mája 2011 o 19:18
    Dnes som si urobila tvoje lievančeky a veľmi mi chutili. Výborný recept, vďaka.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist