Lievančeky z kyslej smotany :P

kia12Kia12, recept pridal: 26. mája 2011 14:31Ďalšie jeho recepty

Tento recept som našla doma v jednej veľmi starej (ešte staršej ako som ja :D ) knihe. Potom som to skúsila a chutilo! :P

Suroviny

35
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Žĺtky rozšľaháme s cukrom a smotanou.

2

Pridáme múku, soľ, potom s 1 lyžicou múky prášok.

3

Rozšľaháme si sneh zo 4 bielkov a potom sneh pridáme do zatiaľ urobenej zmesy.

4

Vo vymastenom lievanečníku pečieme malé, kypré lievančeky.

5

Sú dobré s lekvárom, cukrom...ale je na vás čo k nim pridáte :P Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • pivonka, 26. mája 2011 o 16:24
    Ak máš naozaj 12 rokov, tak to nemusí byť nutne stará kniha. :-)) Ale lievančeky môžu byť fajn, vyskúšam, mám práve zvyšné dva bielky.


  • evanaaa, 26. mája 2011 o 20:56
    Smotanové lievančeky môžu byť dobré, aj tie tvoje, stále sa chystám kúpiť lievancovú panvicu a len to odkladám. Potom ich robím také väčšie na palacinkárni.


  • mariaklara, 26. mája 2011 o 21:45
    @kia , ak máš skutočne 12 rokov, tak má z teba mamička určite radosť, aj ja robievam občas smotanové dolky, sú dobré, porovnám rcp.


  • marienka44, 27. mája 2011 o 11:04
    @Evanaaa , teraz boli tie panvice za 50% v Kauflande, teflonove.
    Ja lievance /talkne po nasom/ robim len s kvasnicami.


  • evanaaa, 27. mája 2011 o 15:36
    Marienka, vidíš, chodím tam často a nevidela som, možno v tom našom (MA) ich už asi nemali.


  • sonal, 27. mája 2011 o 16:32
    dievcence, miesto smotany dajte acidko...alebo kefirove mlieko...su este lepsie...


  • orchidea, 27. mája 2011 o 19:44
    Robievam takéto lievance a vyskúšam aj s acidkom ako doporučuje @sona.


  • pivonka, 30. mája 2011 o 19:18
    Dnes som si urobila tvoje lievančeky a veľmi mi chutili. Výborný recept, vďaka.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist