Foto: ancicka
Jednoduchý a výborný recept. Sú veľmi chutné a mäkké.
50 ks
porcií
porcií
15plus 2 hod minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Vločky zalejeme mliekom, necháme nabútnať aspoň 2 hodiny.
-
2
Pridáme žltky,vanilku,roztopené maslo, a premiešame.
-
3
Jablka očistíme a nastruháme .Ak by boli jablka šťavnaté ,tak vytlačime vodu.Jablka zamiešame k vločkám.
-
4
Bielky vyšľaháme s pr.cukrom a pridáme k vločkam.Pridáme aj orechy.Premiešame,
-
5
a lyžicou kladieme kôpky na výmasteny plech.Posypeme škoricovým cukrom a upečieme.Na plech ich ukladáme tesne pred pečením.Upečieme a ešte teplé ich pozberáme s plechu dole.
Diskusia k receptu