Foto: janger
Tieto lievance chutia vyborne! Recept mam z knihy Recepty zo Zivota. Trosku som si ho prisposobila.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
400 ml |
|
160 g |
|
40 g |
|
2 ks |
|
20 g |
|
3 ks velke |
|
stipka |
|
1 polievkova lyzica |
|
1 cajova lyzicka |
|
na opecenie |
|
na posypanie |
|
podla chuti |
|
Postup
-
1
Pripravime si potrebne suroviny. Ovsene vlocky nechame zmaknut v teplom mlieku. Jablka postruhame, ja som ich struhala aj so supkou.
-
2
Do vlociek (s mliekom) pridame zltky, cukor, skoricu, muku, struhanku, sol, postruhane jablka a vanilkovu aromu. Dobre to zamiesame vareskou a mozeme zacat piect na rozpalenom oleji.
-
3
Opecieme pekne do zlatista.
-
4
Na tanieriku posypeme praskovym cukrom. Ja som poliala aj cukrovym sirupom, ale to nemusi byt. Vyslo mi 20 kuskov.
-
5
Tip: Moze sa to pouzit aj ako dezert. Na kazdy, este teply lievanec dame kopcek vanilkovej zmrzliny. Je to vyborne.
Diskusia k receptu