Letný guláš v pravom slova zmysle
Autor receptu: 2010
To sa stane ked clovek zije dlho vonku a slovo gulas zoberie doslovne , ale nemastny
skoro dietny prisposobeny miestnym chutiam a zimne jedlo podavane cez leto len ako
chutovka v malych miskach ako jeden z chodov.
Takze ziadne knedle , zahustenie mukov, ani chlebom .
20 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Nejdem moc rozpisovat lebo budem aj tak ukamenovany ako som mohol dopucit klasicky gulas takymto sposobom.
- Hovadzie maso , zadne nakrajame na mensie kocky a dame zatiahnut.
Slaninku -pancetu nakrajame na drobno a na troche oleja oprazime pridame cibulu , cesnak dame oprazit na oleji pridame cervenu papriku a rychlo preprazime.
Pridame k hovadziemu masu , podlejeme vodou pridame bobkovy list a nove korenie , cierne korenie na kolecka nakrajanu klobasu a shitaki hriby dame dusit do skoro makka.
- Tu je hlavny rozdiel medzi klasickym gulasom ktory je husty z rozvarenej zeleniny.
V nasej letnej variante sa zelenina pridava postupne aby bola stale v celku .
Posledne sa pridaju cherry paradajky vo vlastnej stave a na drobno nakrajana petrzlenova vnat,
Kdo chce viac stiplave ochuti si cerstvymi nakrajanymi fefronkami na drobno nakrajanymi v miske tak ako je zvykom v azii.