Letný guláš v pravom slova zmysle

Autor receptu: 2010

To sa stane ked clovek zije dlho vonku a slovo gulas zoberie doslovne , ale nemastny skoro dietny prisposobeny miestnym chutiam a zimne jedlo podavane cez leto len ako chutovka v malych miskach ako jeden z chodov. Takze ziadne knedle , zahustenie mukov, ani chlebom .

20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nejdem moc rozpisovat lebo budem aj tak ukamenovany ako som mohol dopucit klasicky gulas takymto sposobom.
  2. Hovadzie maso , zadne nakrajame na mensie kocky a dame zatiahnut. Slaninku -pancetu nakrajame na drobno a na troche oleja oprazime pridame cibulu , cesnak dame oprazit na oleji pridame cervenu papriku a rychlo preprazime. Pridame k hovadziemu masu , podlejeme vodou pridame bobkovy list a nove korenie , cierne korenie na kolecka nakrajanu klobasu a shitaki hriby dame dusit do skoro makka.
  3. Tu je hlavny rozdiel medzi klasickym gulasom ktory je husty z rozvarenej zeleniny. V nasej letnej variante sa zelenina pridava postupne aby bola stale v celku . Posledne sa pridaju cherry paradajky vo vlastnej stave a na drobno nakrajana petrzlenova vnat, Kdo chce viac stiplave ochuti si cerstvymi nakrajanymi fefronkami na drobno nakrajanymi v miske tak ako je zvykom v azii.