Letný čerešňový koláč

nickaa - fotkanickaa, 24. júna 2016
Letný čerešňový koláč
Foto: nickaa

Recept na tento neskutočne chutný koláčik som našla na internete a hneď som ho musela vyskúšať. Okrem čerešní však môžete použiť aj iné sezónne Zobraziť celý popisRecept na tento neskutočne chutný koláčik som našla na internete a hneď som ho musela vyskúšať. Okrem čerešní však môžete použiť aj iné sezónne ovocie. Ja sa napríklad teším keď dozrejú marhule. Koláč je navyše aj v zdravšom prevedení.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 a pol hrnčeka stredná
100 g
štipka
80 g
250 g
250 g
1 ks
1 bal
2 bal
Drobenka:
30 g
40 g
40 g




Postup

  1. 1

    Z múky, masla, cukru a troškou soli si v miske rukou vypracujeme cesto. Dáme ho do chladničky odpočívať cca 25-30 minút. Zatiaľ si môžete pripraviť tvarohovú plnku.

  2. 2

    V miske zmiešame obidva tvarohy, puding, vanilkový cukor, vajce. Ak máte radi viac sladšie, môžete cukru pridať. Ja cukrom šetrím.

  3. 3

    Cesto si rozvaľkáme do kruhového tvaru a vystelieme ním formu, ktorú si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Popicháme vidličkou a dáme predpiecť na 10 minút na teplotu 180 stupňov.

  4. 4

    Predpečené cesto necháme chvíľu vychladnúť a potom doň nalejeme plnku a rovnomerne rozotrieme. Navrch poukladáme ovocie. Ja som použila odkôstkované čerešne.

    Letný čerešňový koláč  - obrázok 4
  5. 5

    Na vrch ešte pripravíme drobenku alebo mrveničku z masla, cukru a múky. Potrháme, rozmrvíme a na vrch posypeme koláčik. Pečieme cca 30 minút na 180 stupňov ale radšej koláč skontrolujte ešte skôr.

    Letný čerešňový koláč  - obrázok 5
  6. 6

    Bon apetit :-)

    Letný čerešňový koláč  - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
S ovocem a tvarohem, takový koláčik je velká dobrota!
janaka
Vyskúšané s višňami, tvaroh som doplnila jogurtom ( bolo ho doma menej ako v recepte) a je výborný. Len sa tak po ňom zaprášilo doknca ešte pred obedom ku kávičke :)
katarina22
wow, určite sa nechám inšpirovať a vyskúšam. Tvaroh a ovocie nemôžu nič pokaziť :)