Lemon cheesecake s marhuľovou polevou fotorecept
Foto: sandra
Dlho som sa na tento koláčik chystala, až sa mi konečne podarilo zohnať Lemon Curd - citrónovú marmeládu, ktorú som na jeho prípravu "nutne" Zobraziť celý popisDlho som sa na tento koláčik chystala, až sa mi konečne podarilo zohnať Lemon Curd - citrónovú marmeládu, ktorú som na jeho prípravu "nutne" potrebovala. Lemon Curd je taká dobrá, že čo nespotrebujete jednoducho zjete lyžičkou, teda aspoň v mojom prípade to tak bolo :-). Pri príprave základu cesta som sa inšpirovala receptami: Cheesecake a Rýchly NY cheesecake . Recept na Lemon curd podľa @janger nájdete tu .
príprava
na 180-160 °C
Postup
-
1
Nachystáme si všetky suroviny.
-
2
Keksy pomelieme na prášok.
-
3
Primiešame rozpustené maslo a cukor, a zmiešame.
-
4
Hotovú masu natlačíme do koláčovej formy. Ja som použila jednorazovú zo supermarketu.
-
5
Vymiešame tvaroh s múkou, vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom, smotanou a vajíčkami. Nakoniec primiešame podľa chuti citrónovú marmeládu.
-
6
Zmes vylejeme na cesto a pečieme pri 180 stupňov Celzia 40 minút, potom stíšime na 160 a pečieme ďalších 30 minút. Po dopečení necháme koláč ešte hodinu v pootvorenej rúre.
-
7
Takto vyzeral upečený.
-
8
Po vychladnutí nanesieme na povrch marhuľovú polevu. Koláč dáme na 6 hodín do chladničky.
-
9
Hotovo, môžeme papať :-)
Inak marhuľová poleva mala napísané zloženie - Marhuľový džem 97 % a zbytok voda :-). Takéto polevy robím presne tak - pridám do džemov vodu a dám rozpustiť do mikrovlnky.
som doteraz este recept nevidela,som rada,ze si ho vynasla;-) .
Lemon curd som videla v nasich obchodoch,ale som mu nevenovala
pozornost,teraz uz viem na co sa hodi.Polevu z marhuloveho dzemu robievam na potretie cerstveho ovocia na kolacoch a zakuskoch(napr.jahody,maliny,...)Je to jednoduchsie aj chutnejsie ako zelatina a ovocie tak dostane krasny lesk.
cukor, pasterizované vajcia 18%, koncentrovaná citrónová šťava 8%, konzervačné činidlo (oxid siričitý), voda, maslo 7%, regulátor kyslosti E331, pektín, citrónový olej.
eshop.tescoma.sk/pecenie/formy-s-antiadheznym-povlakom/d...
Mam este aj keramicku, je mensia a trocha vyssia, ale obe su na figu.
A piekla som druhy z plnky, co som odobrala. Dala som na nizsiu mriezku a piekla presne tolko a takym sposobom, ako uvadzas, ale mam ho ovela tmavsi ako ty. Takze musim piect kratsie. Tiez mi to asi bude trvat dlhsie, kym pridem na to, co a ako.
Vopred dakujem.