Lemon cheesecake s marhuľovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: sandra

Dlho som sa na tento koláčik chystala, až sa mi konečne podarilo zohnať Lemon Curd - citrónovú marmeládu, ktorú som na jeho prípravu "nutne" potrebovala. Lemon Curd je taká dobrá, že čo nespotrebujete jednoducho zjete lyžičkou, teda aspoň v mojom prípade to tak bolo :-). Pri príprave základu cesta som sa inšpirovala receptami: Cheesecake a Rýchly NY cheesecake . Recept na Lemon curd podľa @janger nájdete tu .

20 minút
príprava
70 minút
na 180-160 °C

Postup

  1. Nachystáme si všetky suroviny.
  2. Keksy pomelieme na prášok.
  3. Primiešame rozpustené maslo a cukor, a zmiešame.
  4. Hotovú masu natlačíme do koláčovej formy. Ja som použila jednorazovú zo supermarketu.
  5. Vymiešame tvaroh s múkou, vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom, smotanou a vajíčkami. Nakoniec primiešame podľa chuti citrónovú marmeládu.
  6. Zmes vylejeme na cesto a pečieme pri 180 stupňov Celzia 40 minút, potom stíšime na 160 a pečieme ďalších 30 minút. Po dopečení necháme koláč ešte hodinu v pootvorenej rúre.
  7. Takto vyzeral upečený.
  8. Po vychladnutí nanesieme na povrch marhuľovú polevu. Koláč dáme na 6 hodín do chladničky.
  9. Hotovo, môžeme papať :-)