Lemon cheesecake s marhuľovou polevou (fotorecept)
Autor receptu: sandra
Dlho som sa na tento koláčik chystala, až sa mi konečne podarilo zohnať Lemon Curd - citrónovú marmeládu, ktorú som na jeho prípravu "nutne" potrebovala. Lemon Curd je taká dobrá, že čo nespotrebujete jednoducho zjete lyžičkou, teda aspoň v mojom prípade to tak bolo :-). Pri príprave základu cesta som sa inšpirovala receptami: Cheesecake a
Rýchly NY cheesecake . Recept na Lemon curd podľa @janger nájdete tu .
20 minút príprava |
70 minút na 180-160 °C |
Postup
- Nachystáme si všetky suroviny.
- Keksy pomelieme na prášok.
- Primiešame rozpustené maslo a cukor, a zmiešame.
- Hotovú masu natlačíme do koláčovej formy. Ja som použila jednorazovú zo supermarketu.
- Vymiešame tvaroh s múkou, vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom, smotanou a vajíčkami. Nakoniec primiešame podľa chuti citrónovú marmeládu.
- Zmes vylejeme na cesto a pečieme pri 180 stupňov Celzia 40 minút, potom stíšime na 160 a pečieme ďalších 30 minút. Po dopečení necháme koláč ešte hodinu v pootvorenej rúre.
- Takto vyzeral upečený.
- Po vychladnutí nanesieme na povrch marhuľovú polevu. Koláč dáme na 6 hodín do chladničky.
- Hotovo, môžeme papať :-)