Ľahká zeleninová omeletka fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 18. júna 2010
Ľahká zeleninová omeletka (fotorecept)
Foto: frezia68

Snažíme sa žiť zdravo(keď už sme v zime tých pár kíl pribrali ) a vymýšľame ľahké,zeleninové jedlá.Keď som bola na dovolenke v Soči a Zobraziť celý popisSnažíme sa žiť zdravo(keď už sme v zime tých pár kíl pribrali ) a vymýšľame ľahké,zeleninové jedlá.Keď som bola na dovolenke v Soči a Gruzii,pri stolovaní bol len tak v pohári zväzok čerstvej petržlenovej vňaťky a domorodci si ju nosili aj na pláž.Na obrúsok rozložili proviant a zelenú vňať len tak zakusovali k jedlu.My ju krájanú používame tiež všade,kde sa dá.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2  ks
1 menšia
1  ks
1  ks
1  ks
4  dkg
4  ks
2  lyžice
2  lyžice




Postup

  1. 1

    Pripravíme si umytú zeleninu.

    Ľahká zeleninová omeletka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme cibuľu a cesnak.

    Ľahká zeleninová omeletka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cuketu nakrájamu na na polovičné tenké kolieska a pridáme k cibuľke dusiť asi na 5 min.

    Ľahká zeleninová omeletka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odstavíme,necháme vychladnúť.Nakrájame si paradajky na kocky.

    Ľahká zeleninová omeletka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme na drobno nakrájanú feferónku,strúhaný syr,ochutíme soľou a ČK,pridáme vajíčka a všetko spolu zmiešame.Pridáme nakrájanú petržlenovú vňaťku.

    Ľahká zeleninová omeletka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici rozohrejeme olej,dáme 3 naberačky zmesi a posypeme mletými orechami. Zvyšok navrstvíme na panvicu a pomaly pečieme. Obrátime a dopečieme do zlata.Omeleta je dobrá aj studená a môže sa pridať príloha podľa chuti.Tak ako zelenú vňať,pridávam všade kde sa dá aj orechy,lebo dodávajú srdcu energiu a sú zdravé,ale môžete ich vynechať.

Diskusia k receptu

sjuz
frezia - ja si bez vňaťky NEVIEM vôbec predstaviť svoju kuchyňu....
alexdidi
Tiež musím mať viacero byliniek a milujem bazalku. Veľmi rada chodím na trh od skorej jari, ale z toho nášho prešovského som teraz veľmi sklamaná. Bola som aj dnes ráno odchádzala som zo zväzkom petržlenu a kôpru...nebolo čo kúpiť...
kuchticka
@frizia , velmi vkusne a urcite dobre a zdrave jedlo. Mam velmi rada vsetko so zeleninou. Bez petrzlenky si tiez neviem predstavit moje varenie. Davam ju vsade, rovnako libecek. Pouzivam i rozne ine bylinky na varenie. @alexidi , vobec sa necuduj, ze nebolo na trhu co kupovat. Ved tie zaplavy vody co tam mali po celu jar zrejme vsetko znicily. Mam rodinu blizko Trebisova a mali velmi vela problemov s vodou.
isar
Orechy sú zdrojom rôznych životne prospešných látok. Sú dobrým zdrojom vápnika. Ja sa ich tiež snažím používať, do všeličoho (najmä do chleba) a do omelety ma nenapadlo... fajn!
frezia68
@isar ,tiež dávam aj do chleba,na palačinky,či už na tvaroh,či džem.Sladké už sa snažím nepiecť,tak vymýšľame iné spôsoby.Asi nie som sama :-)))
frezia68
@alexdidi a @kuchti čka máte pravdu,trhy sú prázdnejšie a smutné,lebo sme zvyknuté na plné a na konkurenciu.Ale hypermarkety majú skoro všetko a po tých záplavách kupujem tam :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia