Kurča po Grécky

dss - bez fotkydss, 4. augusta 2010

Tento spôsob prípravy je obľúbený preto,že sa robí naraz v pekáči. Aj na vareche sú tieto recepty vítané.A prečo po grécky tak na to Zobraziť celý popisTento spôsob prípravy je obľúbený preto,že sa robí naraz v pekáči. Aj na vareche sú tieto recepty vítané.A prečo po grécky tak na to Vám neviem odpovedať.

40 minút
príprava
75 minút
na 175-200 °C

Suroviny

cca1,5 kg
1,5 kg
5 ks
1 konzerva
3 ks
2 strúčiky
4 lyžice
3 ks
1/8 litra
100 gramov
po 3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kurča rozporcujeme poukladáme na plech pokvapkáme olejom osolíme okoreníme.

  2. 2

    Zemiaky očistíme nakrájame na menšie kúsky,zalejeme olivovým olejom,pridáme šťavu zo 4-5 citrónov,horčicu,majoránku,tymián pretlačený cesnakvšetko premiešame a necháme odstáť cca 1,5-2hodiny.

  3. 3

    Cibuľu prekrojíme podľa veľkosti buď na polovice alebo na štrvťky a porozkladáme pomedzi kurča na plech tak isto nakrájame mrkvu ,petržlen,zeler a porozkladáme pomedzi kurča. Na vrch navrstvíme žampióny a nakoniec navrstvíme zemiaky aj so šťavou v ktorej sme ich nechali odstáť.

  4. 4

    Vložíme do vyhriatej rúry na 175-200st.Celzia

  5. 5

    Po 1 hodine pečenia vyberieme povrch posypeme strúhaným syrom zapečieme asi za 15 min.

Diskusia k receptu

evusik
tak to je ozaj zaujímavé, ja by som tie zemiaky šupla na spodok, ale treba sa držať receptu, asi to tak má byť, páčia sa mi aj ingrediencie - a aj to, že je to z jedného hrnca, vyskúšam :-)
babi
jpoznám podobný recept, hlavne tie zemiaky robím tak isto,ale miesto zeleniny dám jabľčka a nakoniec neposypem syrom ale trochu polejem kečupom a premiešam tak aby sa kura dostalo hore a nechám zapiecť. Potom je kuriatko pekné chrumkavé
babidka
zaujimavy sposob , este som to takto nerobila . Urcite skoro vyskusam . Ovci syr si myslela Fetu alebo ovci syr - hrudku ? lebo mameste aj hrudku .
tinca
@dss po drécky asi pre to lebo je tam veľa zeleniny a ovčí syr, ja by som ešte pridala grécke korenie gyros na kura, výborný rcp
používateľ nemá avatar
dss
dss
Odkaz pre babidku. myslel som ovčí syr ale myslím si,že nič nepokazíš ano fetou. A pre evusik zemiaky dávam na vrch sú lepšie ale nič nebráni tomu ani keby sa dali na spodok .Neskúšal som .
etulik
Vybornééé, ja poznam ten recept tiež no bez syra, a zemiaky ukladam naspodok a na to stehna alebo kurča, no vyskušam aj naopak. Kto neskzsil, nech sa da do toho, my to mame každé dva mesiace určite, tie zemiaky so zeleninou a citronom sú úžasné...:-))
elenitsazante
ja to robim casto, ale miesto citronov davam stavu z cerstvych pomarancov. Robim tam aj pecene bravcove krkovicky, je to este zaujimavejsie.
používateľ nemá avatar
dss
dss
Neskúšal som ,ale môže to byť dobré skúsim. A tie krkovičky nejako predtým opečieš alebo nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia