Kuracina na sherry s kešu orieškami fotorecept

salinka - fotkasalinka, 12. novembra 2016
Kuracina na sherry s kešu orieškami (fotorecept)
Foto: salinka

Recept pochádza z časopisu Nový čas pre ženy 7/2010. Rýchle, nenáročné a zaujímavá chuť, ktorá príjemne prekvapí.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 PL
1 zväzok
2 strúčky
2 ks
200 g mrazené
z 1 pomaranča
4 PL
4 PL
1 PL
1 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Prosím vás, nedajte sa pomýliť týmto obrázkom. Pomer surovín je polovičný, nerobila som z celej dávky. Kým neprišiel manžel, mala som pyšne nachystaný cherry likér, potom mi vysvetlil, že sherry je niečo úplne iné, ale už som mala nafotené:-) A olej má byť olivový.

    Kuracina na sherry s kešu orieškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poďme na to! Kuracie prsia nakrájame na rezance, jarnú cibuľku očistíme, najemno nakrájame. Červenú papriku umyjeme, očistíme od semienok a nakrájame. Zmiešame pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, sherry a paradajkový pretlak.

    Kuracina na sherry s kešu orieškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici si bez oleja opražíme posekané kešu oriešky, struky krátko povaríme vo vode a scedíme.

    Kuracina na sherry s kešu orieškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici rozpálime olej, pridáme nakrájané kuracie prsia, za občasného miešania ich opekáme 3 minúty.

    Kuracina na sherry s kešu orieškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme nakrájanú cibuľku, struky, premiešame.

    Kuracina na sherry s kešu orieškami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej papriku a pretlačený cesnak. Už to vonia. K upraženej zmesi pridáme zmes sherry, pomarančovej šťavy, za stáleho miešania zahustíme kukuričným škrobom rozmiešaným v troške vody. Dochutíme soľou a korením.

    Kuracina na sherry s kešu orieškami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Servírujeme posypané praženými orieškami kešu a cibuľkou. Výbornú chuť:-)

    Kuracina na sherry s kešu orieškami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

siisa
Tak tento recept sa mi veľmi páči. Kukla som aj ostatné tvoje recepty a niektoré som uložila na vianočné pečenie. Ďakujem :)
afataga
paradne si navarila, take ja mozem, uz ani nejdem pisat, ze by som pridala chilli :-), ale tu fazulku podla mna netreba predvarat, skus aj tak a uvidis, co vam bude viac smakovat
kukulienka71
@salinka , nedávno som si vyhliadla jeden recept so sherry, len som ho u nás nevedela zohnať, manžel o tom vedel, priniesol mi ale fľašu Nestville Cherry, čo je likér s arómou čiernej višne, to ja nepotrebujem:-) prekvapilo ma, že v Bille sa na mňa predavačka vyjavene pozerala a úprimne priznala, že nevie, čo je sherry:-) tak som ho zohnala najbližšie v HU v Auchane, tam s tým problém nemali. To len tak na okraj.
tvoj recept sa mi páči, takéto kombinácie sú u nás vítané v rámci rýchlej a chutnej večere, ako píše aj @luss44
Ohlásim sa s výsledkom, pozdravujem:-)
salinka
@Afataga , to je jasnačka, že ty len s chilli, môj muž si tam cvrkol Hot Oil, naozaj je to chutnejšie:-) S tou fazuľkou to môžem vyskúšať, lebo tento recept určite budem opakovať.
@Kukulienka , tak ten likérik musíme len dopiť:-) Ja som nemala ani potuchy, že existuje nejaké sherry, myslela som, že je to preklep. Ach, človek sa učí celý život:-)
havino
@salinka , cica moja, nie si sama, ja netuším čo je sherry tiež, ale jedlo vyzerá výborne, kedysi som aj ja tie naše kvázy číny robila, ale s nesolenými arašidami a veru roky som už nie, bude mi inšpiráciou tvoj recept, ale bohužiaľ bez sherry asi, ked aj @kuku mala problém ho zohnať a fazuľku ozaj nepredváraj, len prihod k ostatnému, nezmäkne úplne,ako v prívarku, ale bude chrumkavá a takú chceme, bo tá mrazená rýchlo podľahne teplu, niekedy takú mrazenú s inou zeleninou do ryže prihodím, zeleninovú ryžu, alebo do bulguru a stačí jej to
salinka
Jej, @Havinko , ako ze som prehliadla tvoj komentar?! Dakujem za pochvalu, bolo to ozaj rychlo hotove, ziadne dlhodobe postavanie pri sporhelte. A ked este nebudem predvarat struky, o to kratsie. Velmi mi to chutilo, pomarancova stava so sojovou omackou, zaujimave.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia