Kuracie závitky plnené pórom v omáčke z kokosového mlieka
Foto: lucylee
Včera večer som rozmýšľala, čo urobím s kuracími prsiami, ktoré som mala v chladničke a napadlo ma skombinovať rôzne chute a suroviny a vznikol Zobraziť celý popisVčera večer som rozmýšľala, čo urobím s kuracími prsiami, ktoré som mala v chladničke a napadlo ma skombinovať rôzne chute a suroviny a vznikol z toho tento recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme zelenou curry pastou. Teraz je týždeň ázijskej kuchyne v jednom nemenovanom obchodnom reťazci, tak som použila green curry paste odtial.
- 2
Pór pokrájame na 4 malé kúsky, položíme na prsia a zavinieme. Prepichneme špáradlom alebo špajdľou.
- 3
Kuracie závitky opečieme sprudka na olivovom oleji a keď sa nám mäsko stiahne, vyberieme špáradlá. Podlejeme bujónom a dusíme asi 30 minút, kým nám mäso nezmäkne. Závitky vyberieme a pridáme lyžičku curry pasty, napoleon, kokosové mlieko a smotanu na varenie. Varíme asi 10 minút. Závitky vložíme naspäť do omáčky a prehrejeme.
- 4
Servírujeme s uvarenou brokolicou (ja som ju parila v parnom hrnci) a s plátkami ananásu a citróna, na ozdobu použijeme olivy, cherry paradajku, zelerovú vňať a sušenú bazalku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
neviem aku tu zelenu pastu predavaju v europe , ale originalna zelena je najostrejsia zo zelenych feferoniek c .8 .Takze by si to neprezila ani na druhy den v zachode.
Ja len preto ze ked naozaj dostanes tu originalnu zelenu thajsku pastu tak velmi opatrne s nou je to ako palivo do rakety ,plame z nej slahaju..
pozri tu a posun dole, a uvidis z kolkych feferoniek sa to originalne vyraba a okrem toho tie male sa volaju "killer chillies" (vrazebne feferonky -to su tie cislo 8 ).Madarske fefronky su cca cislo 4-5.
Zelena farba v originale nie je farbivo ...
www.chezpim.com/blogs/2007/08/the-green-curry.html...
to ale neznamena co si varila nie je dobre, vyzera to super.
Len vyrobcovia si vymislaju rozne nazvy co nema s originalom nic do cinenia.Tak aj ta Thajka je rozculena co to stvaraju so zelenou kari pastou.( lebo jej mama a babka to doma tradicne vyrabaju)
A tak isto by si aj ty bola nastvana keby dakdo takto nazval bryndzove halusky a neda tam bryndzu ale parmezan.
čo tu vlastne kupujeme a či je to ta prava. Dik
No a teras daj nejaky recept zo zelenej kary pasty ak môžeš.
To čo predavaju v lidli a vel.obcho.retazcoch je napodobenina a ani chutovo sa nepodoba.Preto sa ludom čudujem že to tam kupuju a pritom je dostat aj v Blave original .A original je lacnejši ako ta zmeska
v retazcoch.