Kuracie mäso

Kuracie stehná v šampiňónovo-smotanovej omáčke s kapiou (fotorecept)

Autor receptu: kitchenguru

Recept na kuracie mäso v smotanovej omáčke so šampiňónmi a kapiou. Podávané s kolienkami.

Suroviny

Postup

  1. Umyjeme, očistíme a osolíme kuracie stehná. Očistíme si cibuľu a nakrájanú na kocky ju pridáme do hrnca, v ktorom sa nám zohrieva olej. Pridáme sladkú mletú papriku, cukor, soľ, mleté korenie a nakoniec kuracie stehná. Kuracie stehná necháme z jednej a druhej strany zatiahnuť a miešame, aby cibuľa neprihorela. Následne podlejeme vodou a pridáme korenie aj nakrájanú kapiu a varíme pod pokrievkou.
  2. Očistíme a nakrájame šampiňóny. Do hrnca ich pridáme spolu s majoránom a roztlačeným cesnakom v ďalšom kroku.
  3. Po pridaní majoránu a nakrájaných šampiňónov necháme variť všetko pod pokrievkou až kým kuracie nie je polomäkké.
  4. Do hrnca pridáme kyslú smotanu, ktorú sme rozmiešali s hladkou múkou, do ktorej sme pridali trocha vody a pomiešali sme to celé metličkou. Priebežne miešame a dávame pozor, aby omáčka nevykypela. Pridáme soľ a mleté korenie prípadne cukor ak je treba a citrónovú šťavu. Keď sa kuracie mäso oddeľuje od kosti je to hotové.
  5. Príloha: Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu a pridáme olej a soľ. Keď voda vrie pridáme cestoviny (kolienka). Keď sú kolienka uvarené, tak vodu scedíme a prepláchneme studenou vodou a znovu scedíme vodu. Môžeme podávať.