Kuracie soté

Kuracie soté na koreňovej zelenine s tarhoňou (fotorecept)

Autor receptu: kitchenguru

Suroviny

Postup

  1. Umyté a očistené kuracie mäso nakrájame na kocky a nasolíme.
  2. V hrnci rozpálený olej, na ktorom si orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, do ktorej sme pridali mletú červenú papriku a cukor a korenie. Pridáme nakrájané mäso a necháme orestovať a zatiahnuť. Miešame.
  3. Mäso bude postupne púšťať šťavu a vtedy pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen a roztlačený cesnak a postupne podlievame vodou a necháme variť pod pokrievkou.
  4. Keď je mäso skoro uvarené, pridáme citrónovú šťavu a sušenú bazalku a ak je treba, dosolíme. Varíme kým mäso je uvarené a zahustíme múkou, ktorú sme si rozmiešali v studenej vode a pridáme do hrnca a pomiešame. Varíme kým sa chute spoja a šťava bude mať správnu konzistenciu (ani riedka ani príliš hustá).
  5. Podávame s uvarenou tarhoňou, ktorú sme si uvarili v osolenej vriacej vode a následne prepláchli studenou vodou a zliali zvyšnú vodu.