Kuracie rizoto so špenátom
Autor receptu: stupakova
Nachutnejsie rizoto ake som jedla!!!
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici mierne rozhrejeme olivovy olej. Pridame nadrobno nasekanu cibulu a oprazime , kym cibulka nezmakne.
- Pridame na kocky pokrajane kuracie prsia, pretlacime na ne cesnak a zvrchu oprazime na miernej teplote.
- Pripravime si bujon, ktory rozpustime v priblizne pohary teplej vody. Ku kurcatu pridame ryzu, dobre premiesame a podlejeme bujonom. Prilejeme aj biele vino. Za staleho miesania varime asi 10 minut. V pripade potreby podlievame vodou, tak aby bola zmes stredne husta.
- Do zmesy vmiesame spenat a varime dalsich 10 minut. Sledujeme si ryzu, aby sme ju nerozvarili.
- Pridame nastruhany syr a smotanu. Dochutime solou a peprom podla chuti. Varime asi 3 minuty, resp. kym rizoto nenadobudne ziadanu konzistenciu.
- Hotove rizoto servirujeme s cherry paradajkami. *** DOBRU CHUT!!!***