Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní fotorecept

sracz - fotkasracz, 8. júla 2023
Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní (fotorecept)
Foto: sracz

Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“! … a už môžeme „fantazírovať“ o variante výsledného Zobraziť celý popisZáleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“! … a už môžeme „fantazírovať“ o variante výsledného „diela“ na našich stoloch. Pestrá paleta farieb a chutí druhov zeleniny, na čele s hrubostennými paprikami, zvýrazní výsledný efekt. Pokiaľ budete recept pripravovať aj pre Vaše deťúrence, určite vynecháte pikantné koreniny. Podával som so zemiakovou kašou, no chutí i s klasickou, či slovenskou ryžou. Podobne môžete pripravovať bársaké mäso a chutí tiež.

4-6
porcie
30 minút
príprava
35-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-1,2 kg (bez kostí a kože)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (Nahrin)
250 ml
3-4 PL
200×220 g
3-4 strúčiky
1 ks veľká
7-10 ks
120-150 g
100-120 g (zelenobiela časť)
1 ks
2 ks
2-3 KL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Tak akosi to vyzerá aj na tzv. „perzskom trhu“, ale ono sa to všetko pekne usporiada vo Vašej panvici, alebo vo Vašom hrnci, či pekáči do naozaj pestrého chutného „diela“.

    Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes sušených húb som namočil do vody. „Prihodili“ sa mi kuracie stehná bez kože a kostí, z ktorých som po umytí orezal nadbytočný tuk, pokrájal ich na kocky (asi 3x3 - 4x4 cm), následne vložil do misy, od oka ich posypal koreninami (čerstvo mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá borievka, mletá sladká paprika a korenie „Nahrin“ na kuracie mäso), zľahka „ručne-stručne“ premiešal a odložil do chladničky (nič sa nestane, ak ich pod celofánovou fóliou do chladničky uložíte cez noc), než som očistil a pokrájal zeleninu.

    Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som vo väčšej panvici vyškvaril menšie kúsky orezaného tuku zo stehien, zalial ich olivovým olejom (v predajni „Trader Joe´s“ som dostal klasický, teda nie extra panenský) a na spoločne ohriatom som nechal na bielo zatiahnuť kocky mäsa.

    Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bez zbytočných slov a dlhých rečí nasledovala, pokrájaná biela cibuľa, pretlačené strúčiky cesnaku, zmes húb bez zálievky a

    Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokrájané baby paradajky, oranžová paprika (ale na farbe naozaj nezáleží), sterilizovaná kapia, zeler stonkový, pór a sterilizované huby bez nálevu. „Pikantériu“ istila ananásová salsa. Teraz už iba jemne osoliť, ľahučko premiešať a podliate odloženou zálievkou zo sušených húb, nechať prikryté dusiť asi 45 minút. Podľa potreby je možné podlievať horúcou vodou, alebo bársaký vývarom.

    Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanieri so zemiakovou kašou to vyzeralo esteticky a skutočne chutne!

    Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia