Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke

Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke
Foto: daniella9
daniella9Daniella9, recept pridal: 19. októbra 2012 21:20Ďalšie jeho recepty

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Uhorku očistíme a rozkrojíme po dlžke, lyžicou vyberieme semienka a nakrájame na centimetrové kocky. Cibuľu nakrájame na drobno. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.

2

Na oleji si orestujeme mäsko, preložíme ho na tanier a osolíme a okoreníme. Speníme si cibuľku, pridáme kocky uhorky, osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme, cca. 2 minúty. Prilejeme víno a privedieme do varu. Povaríme a ked z vína zostane v panvici približne polovica, tak pridáme orestované kuracie kúsky a chvíľu dusíme.
Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke  - obrázok 2

3

Pridáme kurací vývar a smotanu a privedieme do varu. Varíme ešte približne 5 minút a pred koncom zamiešame ešte kremžskú horčicu. Horčica je dosť silná, takže s jej množstvom to netreba preháňať:-). Odstavíme z ohňa a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou alebo s cestovinami. HoTovo, dobrú chuť:-)
Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke  - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist