Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou

pekajka - fotkapekajka, 6. júla 2016
Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou
Foto: pekajka

Viem, že to nie je nijaký prevratný recept, ale možno nie každému napadne takáto kombinácia, a stane sa tak tento môj recept aspoň inšpiráciou Zobraziť celý popisViem, že to nie je nijaký prevratný recept, ale možno nie každému napadne takáto kombinácia, a stane sa tak tento môj recept aspoň inšpiráciou pre gazdinky, ktoré hľadajú recept na rýchly, chutný a finančne nenáročný obedík. Dobru chuť prajem! :)

5
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 bal
150 ml
2 strúčiky
1 bal
2 ks




Postup

  1. 1

    MÄSO Na panvici si rozohrejeme olej. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, prekrojíme na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme a prudko opečieme na oleji. Keď máme všetko mäso opečené, položíme ho do jedného hrnca, zalejeme vodou tak, aby mäsko bolo zakryté, pridáme vegetu a cesnak, ktorý sme prelisovali. Dusíme asi 25 minút, kým mäso nie je mäkké.

  2. 2

    NIVOVÁ OMÁČKA Smotanu na varenie privedieme do varu. Keď začne vrieť, pridáme do nej nivu, ktorú sme prstami rozmrvili. Pomiešame a omáčka je hotová. (ak je príliš riedka, pridáme kľudne aj obyčajný syr, ktorý sme postrúhali. Ak je príliš hustá a uz nemáme smotanu, pridáme mlieko a na variči ešte premiešame.)

  3. 3

    TARHOŇA Celé balenie vysypeme do hrnca. Primiešame 1 PL oleja, osolíme a dáme do rúry na 200°C. Občas miešame, pečieme asi 10 minút alebo kým nám tarhoňa pekne nezačne hnednúť. Keď je už pekne hnedá, odmeriame si rovnaké množstvo vriacej vody (ak 1 šálka tarhone, tak 1 šálka vriacej vody). Premiešame a položíme naspäť do rúry, už však do vypnutej. Počkáme, kým tarhoňa všetku vodu nevsaje.

  4. 4

    CIBUĽKA Takto pripravená cibuľa sa naozaj hodí k tomuto jedlu. Cibuľku nakrájame na mesiačiky a vložíme do rozpáleného oleja. Ak ju zakryjeme pokrievkou, spraví sa rýchlejšie. Počkajte, kým sa spraví do chrumkava, zlejte olej a hotovo.

  5. 5

    Dobrú chuť!

    Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou - obrázok 5

Diskusia k receptu

marika9
Mám podobný recept, ktorý je u nás TOP. Kuracie prsia pred osmažením prešpikujem kopou cesnaku a posypem hodne tymiánom, mäsko sa môže dusiť na bielom víne (spolu s vodou) a omáčku robím priamo do šťavy s mäsom. Väčšinou robím k nemu ryžu. Recept som si prispôsobila, dávno to varil v TV niektorý herec z teľaciny. Oplatí sa vyskúšať.
jujoska
tie prsia staci urobit ako stejk - len opiect, vobec ich netreba dusit. Aj by krajsie vyzerali. Chvalim tvoj postup na jednoduchu omacku bez muky a taveneho syra. Ja pridavam aj trochu prelisovaneho cesnaku.A paci sa mi priprava tarhone v rure, takto som to este nerobila, davam opekat v hrnci na sporaku
drajan
Si šikulka, mäsko tak robievam,no veru som ho neskombinovala s tarhoňou, hoci tarhoňu mám rada... tiež si ma zaujala prípravou samotnej tarhone, ja ju robievam klasicky v hrnci... si ozaj šikulka! len tak ďalej!
jack
Fajn rýchly recept.Také teraz potrebujeme.Rýchlo navariť a šup niekde na výletik.Chválim.
marienka44
Este jedna otázka k príprave tarhone:
keď je už zaliata vodou a dáva sa do vypnutej trúby, hrniec prikry jeme pokrievkou?
pekajka
Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za komentare. Trochu som mala obavy, takéto jedlá som začala variť iba nedávno, doteraz som iba piekla koláče a torty, ale vaše komentáre ma veelmi potesili :) @Marienka44 nie, hrniec je cely cas odkrytý :)
evanaaa
Ja som v rúre zvykla občas robiť ryžu, ale skúšala som aj tarhoňu, ale hrniec mám vždy zakrytý, aby sa mi tekutiny neodparili skôr, než bude zmäknutá a aby sa nevysušila. Veď sa má dusiť a nie opekať......
ferno
neznasam nivove omacky.moc slane.nivu zamenit za gorgonzolu a hned to bude tip top :-D
lahky,rychly,fajny receptik.robievam
tinu
dnes som robila na večeru. Bolo to výborné, akurát omáčky sa mi zdalo málo ale šak lahko dorobím. A ja tiež nelúbim vôbec nivu ale táto omáčka mi velmi chutila a navyše taká lahká :)


1x radost
miroslat
Vynikajúca kombinácia chutí - odskúšané - odporúčam!!!