Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou

Autor receptu: pekajka

Viem, že to nie je nijaký prevratný recept, ale možno nie každému napadne takáto kombinácia, a stane sa tak tento môj recept aspoň inšpiráciou pre gazdinky, ktoré hľadajú recept na rýchly, chutný a finančne nenáročný obedík. Dobru chuť prajem! :)

5
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. MÄSO Na panvici si rozohrejeme olej. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, prekrojíme na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme a prudko opečieme na oleji. Keď máme všetko mäso opečené, položíme ho do jedného hrnca, zalejeme vodou tak, aby mäsko bolo zakryté, pridáme vegetu a cesnak, ktorý sme prelisovali. Dusíme asi 25 minút, kým mäso nie je mäkké.
  2. NIVOVÁ OMÁČKA Smotanu na varenie privedieme do varu. Keď začne vrieť, pridáme do nej nivu, ktorú sme prstami rozmrvili. Pomiešame a omáčka je hotová. (ak je príliš riedka, pridáme kľudne aj obyčajný syr, ktorý sme postrúhali. Ak je príliš hustá a uz nemáme smotanu, pridáme mlieko a na variči ešte premiešame.)
  3. TARHOŇA Celé balenie vysypeme do hrnca. Primiešame 1 PL oleja, osolíme a dáme do rúry na 200°C. Občas miešame, pečieme asi 10 minút alebo kým nám tarhoňa pekne nezačne hnednúť. Keď je už pekne hnedá, odmeriame si rovnaké množstvo vriacej vody (ak 1 šálka tarhone, tak 1 šálka vriacej vody). Premiešame a položíme naspäť do rúry, už však do vypnutej. Počkáme, kým tarhoňa všetku vodu nevsaje.
  4. CIBUĽKA Takto pripravená cibuľa sa naozaj hodí k tomuto jedlu. Cibuľku nakrájame na mesiačiky a vložíme do rozpáleného oleja. Ak ju zakryjeme pokrievkou, spraví sa rýchlejšie. Počkajte, kým sa spraví do chrumkava, zlejte olej a hotovo.
  5. Dobrú chuť!