Kuracie prsia s nivovou omáčkou a tarhoňou
Autor receptu: pekajka
Viem, že to nie je nijaký prevratný recept, ale možno nie každému napadne takáto
kombinácia, a stane sa tak tento môj recept aspoň inšpiráciou pre gazdinky, ktoré hľadajú
recept na rýchly, chutný a finančne nenáročný obedík. Dobru chuť prajem! :)
5 porcií |
50 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- MÄSO
Na panvici si rozohrejeme olej. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, prekrojíme na tenšie plátky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme a prudko opečieme na oleji. Keď máme všetko mäso opečené, položíme ho do jedného hrnca, zalejeme vodou tak, aby mäsko bolo zakryté, pridáme vegetu a cesnak, ktorý sme prelisovali. Dusíme asi 25 minút, kým mäso nie je mäkké.
- NIVOVÁ OMÁČKA
Smotanu na varenie privedieme do varu. Keď začne vrieť, pridáme do nej nivu, ktorú sme prstami rozmrvili. Pomiešame a omáčka je hotová. (ak je príliš riedka, pridáme kľudne aj obyčajný syr, ktorý sme postrúhali. Ak je príliš hustá a uz nemáme smotanu, pridáme mlieko a na variči ešte premiešame.)
- TARHOŇA
Celé balenie vysypeme do hrnca. Primiešame 1 PL oleja, osolíme a dáme do rúry na 200°C. Občas miešame, pečieme asi 10 minút alebo kým nám tarhoňa pekne nezačne hnednúť. Keď je už pekne hnedá, odmeriame si rovnaké množstvo vriacej vody (ak 1 šálka tarhone, tak 1 šálka vriacej vody). Premiešame a položíme naspäť do rúry, už však do vypnutej. Počkáme, kým tarhoňa všetku vodu nevsaje.
- CIBUĽKA
Takto pripravená cibuľa sa naozaj hodí k tomuto jedlu. Cibuľku nakrájame na mesiačiky a vložíme do rozpáleného oleja. Ak ju zakryjeme pokrievkou, spraví sa rýchlejšie. Počkajte, kým sa spraví do chrumkava, zlejte olej a hotovo.
- Dobrú chuť!