Kuracie prsia na spôsob kyslého mäsa

olga42 - fotkaolga42, 1. septembra 2011

Tento recept je dietnejší, keďže doma mám manžela, čo môže jedávat len kuracie mäso. Tak som skúsila spraviť kyslé mäsko z kuracích pŕs.

45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 ks ks
4 až 5 lyžic
1 lyžička
podla toho kolko chceme navarit




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrajame na rezne-tenšie, posolíme a trošku pokorenime.

  2. 2

    Detsku krupicu a červenu sladku papriku zamiešame.

  3. 3

    Kuracie rezne obalime s oboch strán. Na pavnicu si dáme olej a rezne v obidvoch strán opečieme.

  4. 4

    Medzi tým pokrajame zeleninku a dame do mikrovlnky uvariť. Uvarenu pomixsujeme.

  5. 5

    Dame do masa,smotanu zamiešame s mukou a zalejeme masko zo zeleninou,trošku ešte povaríme. Možeme podávat s haluškami alebo s knedlou.

Diskusia k receptu

nadia56
@Olga42 , vyborne a hlavne rychle jedlo, taketo masko robievam aj ja, podobne ako ty , len varim maso so zeleninou v tlakovom hrnci vecer, pridavam aj bobkkovy list, do rana necham vychladnut a na druhy den rozmixujem zeleninu a pridam kyslu smotanu, mixovana zelenina je dost husta, nepridavam preto ziadnu muku,
evanaaa
Trochu mi to pripomína hovädzie nadivo, len tu je bravčové, ale prečo nakyslo, keď tam nie je nič kyslé, ani ten bobkový list, dokonca aj smotana je sladká. Ináč, recept ako taký sa mi páči, len by som varila zeleninu s mäsom, ako aj Nadia56, nech sa chute spoja. Už dávno sa na niečo také chystám, je teda načase, aby som to spravila. A aj s tými haluškami.
olga42
Ja masko nevarim len opečiem z jednej strany aj z druhej a pridám potom asi 1dcl vody.To chytro zmakne lebo masko krájam na tenko a ta krupica detská ho napuchne.Je to rýchle a prichutím octom nato som zabudla.
evanaaa
Ako som to čítala - že bravčové, a to sú kuracie prsia! S tými som to neskúšala.
olga42
evenaaa.Keď budeš chciet urob všetko ako som napísala len nedávaj smotanu a potom keď bude masko opečené trošku podlej teplou vodou.5minut podus.Masko rýchlo zmakne je to dobre s ryžou alebo zamiakmi.Vyskušaj neobanuješ.Ale bez zeleniny.
tothka
Tiež občas robím takúto zeleninovú omáčku podobnú sviečkovej, pridávam aj bobkový list a dochutím lyžičkou horčice. Opečiem k tomu mäsko a je to výborná rýchlovka k obedu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia