Kuracie nugetky (fotorecept)

Kuracie nugetky (fotorecept)
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 5. augusta 2010 14:14Ďalšie jeho recepty

Väčšinou každý pripravuje nugetky klasicky ako rezne v trojobale. Ja ich robím ináč a ako dozviete sa z môjho receptu.

Suroviny

3
porcie
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si všetky suroviny, kuracie rezne nakrájame na úhľadné nugety, trošku hrubšie, aby neboli po vypražení suché.
Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 1

2

Nugety potom namočíme do osoleného mlieka a necháme stáť 1-2 hodiny. Potom ich z mlieka scedíme, môžeme ich ešte na sítku dosoliť a obalíme ich v hladkej múke. Ja to robím tak,že do mikroténového sáčka dám múku, niekoľkokrát zatrasiem a sú rovnomerne obalené a bez špinavých rúk.
Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 2

3

Medzitým si dáme zohriať olej a nugety vyprážame v horúcom oleji v takom množstve, aby boli celé ponorené. Do ružova vypražené kúsky vyberieme a necháme na servítke zbaviť prebytočného oleja.
Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 3

4

Ja som ich podávala s tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou. RADA NAVYŠE, variácíí je veľa, výborné sú aj s tzazikmi, alebo jogurtovými depmi, dokonca k nim môže byť aj príloha hranolky, zemiačky a.p. ako komu chutí.
Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 4

5

No a môžeme ich podávať aj s nakladanými 3-druhmi syra, ale pre zmenu miesto obalu hladkej múky dajte kukuričnú krupicu. Vynikajúce!!
Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tatranka, 5. augusta 2010 o 15:05
    @tinca všetko s kuriatka je u mňa vítané.Stou múkou v sáčku,je dobrý nápad.


  • janger, 5. augusta 2010 o 15:30
    @tinca , mnam, urcite spravim. A to s tym sackom, to je vyborny tip. Dakujem.


  • frezia68, 5. augusta 2010 o 16:49
    @tinka :lákavé ako zákusok,len tak s paradajkou,uhorkou.....:-)))


  • babav, 5. augusta 2010 o 18:24
    Vydarene a pritom si usetrila kalorie navyse z vajec a struhanky;-).


  • lubjak, 5. augusta 2010 o 18:41
    toto sú veru fajnovejšie kuracie nugetky.S týmto menom sa mi spája spomienka na školu,smažili sa hotové kuracie nugetky mrazené z obchodu,ale od kuracieho mäska to malo veľmi ďaleko,bola to nepodarená fašírka.Tieto vyzerajú chutne,len zahryznúť.


  • jo, 5. augusta 2010 o 20:07
    na obrázku vyzerajú veľmi chutne a určite aj chutné sú, vyskúšam, ukladám do KK


  • alexdidi, 5. augusta 2010 o 20:23
    Nemám veľmi rada vyprážané kuracie prsia, lebo sú suché, ale tie tvoje vyzerajú šťavnaté...vyskúšam isto


  • tinca, 5. augusta 2010 o 21:27
    @alexdidi sú šťavnaté, to urobí to mlieko a nekrájaj ich moc tenké, lebo sa vysušia.


  • klaura, 5. augusta 2010 o 22:41
    @tinca : zas niečo nové z kuracinky ... urobím v nedeľu ... už teraz sa teším ... :)


  • michsamant, 6. augusta 2010 o 04:10
    toto budu fajne jednohubky, niekedy si urobime


  • lucylee, 6. augusta 2010 o 07:48
    vynikajúci recept tinca


  • bambulka51, 6. augusta 2010 o 08:09
    @tinca chutnučké jednohubky...


  • zdezda, 6. augusta 2010 o 12:37
    mňaaaaam a s tou oblohou, krásne si to naaranžovala :-)))


  • bozulka, 6. augusta 2010 o 19:37
    @tinca , krásna prezentácia,dala by som si...


  • tinca, 6. augusta 2010 o 19:59
    @bozulka je to veľmi rýchle jedlo, hotové za pol-hodinku /okrem namáčania v mlieku/.


  • tetuska, 6. augusta 2010 o 22:29
    vyzerajú super, ukladám si...


  • keimin, 7. augusta 2010 o 14:04
    dnes som vyskusal s varenymi zemiakmi a tatarkou... musim povedat ze fakt vyborne a velmi rychle, vrele odporucam. vdaka za recept :)


  • vieraa, 7. augusta 2010 o 22:36
    tinca je to rýchle a dobré jedlo, ja tak obalujem aj karfiol, alebo brokolicu , do jedného sáčku dám múku a do druhého dám strúhanku.Je to rýchle obalovanie v 3-obale a menej riadu.


  • tinca, 8. augusta 2010 o 16:54
    @vieraa aj ja tak obaľujem, perfektné je to najmä na karfiol, predtým som sa jedovala pri jeho obaľovaní a takto je to hračka.


  • dada06, 8. augusta 2010 o 20:10
    aj ja pri varení používam skvelé nápady od Niggely :o))


  • babav, 12. augusta 2010 o 02:58
    @tinca , tvoje nugetky zozali u mojej vnucky velky uspech.Mlieko naozaj urobilo velky rozdiel v chuti .Vdaka za rychly,chutny recept!


  • tinca, 13. augusta 2010 o 07:45
    @babav ďakujem, som rada,že malej chutili


  • dorisa, 9. októbra 2011 o 10:31
    Ďakujeme za doplnenie receptu, vyskúšam:)


  • olga42, 9. októbra 2011 o 16:20
    Vyborný recept,


  • evicka63, 10. októbra 2011 o 09:07
    podobne to robím aj ja a dá sa to urobiť aj s bravčovou sviečkovičkou a pre zmenu sa môže pridať do mlieka aj pretlačený cesnak - kto môže a chce podľa chuti a je to zas iný recept


  • kata130, 27. marca 2013 o 19:06
    veľmi chutný recept ukladám ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist