Kuracie nugetky (fotorecept)

Kuracie nugetky (fotorecept)
Foto: tinca
tincaTinca, recept pridal: 5. augusta 2010 14:14Ďalšie jeho recepty

Väčšinou každý pripravuje nugetky klasicky ako rezne v trojobale. Ja ich robím ináč a ako dozviete sa z môjho receptu.

Suroviny

3
porcie
15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si všetky suroviny, kuracie rezne nakrájame na úhľadné nugety, trošku hrubšie, aby neboli po vypražení suché.
Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 1

2

Nugety potom namočíme do osoleného mlieka a necháme stáť 1-2 hodiny. Potom ich z mlieka scedíme, môžeme ich ešte na sítku dosoliť a obalíme ich v hladkej múke. Ja to robím tak,že do mikroténového sáčka dám múku, niekoľkokrát zatrasiem a sú rovnomerne obalené a bez špinavých rúk.
Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 2

3

Medzitým si dáme zohriať olej a nugety vyprážame v horúcom oleji v takom množstve, aby boli celé ponorené. Do ružova vypražené kúsky vyberieme a necháme na servítke zbaviť prebytočného oleja.
Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 3

4

Ja som ich podávala s tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou. RADA NAVYŠE, variácíí je veľa, výborné sú aj s tzazikmi, alebo jogurtovými depmi, dokonca k nim môže byť aj príloha hranolky, zemiačky a.p. ako komu chutí.
Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 4

5

No a môžeme ich podávať aj s nakladanými 3-druhmi syra, ale pre zmenu miesto obalu hladkej múky dajte kukuričnú krupicu. Vynikajúce!!
Kuracie nugetky (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tatranka, 5. augusta 2010 o 15:05
    @tinca všetko s kuriatka je u mňa vítané.Stou múkou v sáčku,je dobrý nápad.


  • janger, 5. augusta 2010 o 15:30
    @tinca , mnam, urcite spravim. A to s tym sackom, to je vyborny tip. Dakujem.


  • frezia68, 5. augusta 2010 o 16:49
    @tinka :lákavé ako zákusok,len tak s paradajkou,uhorkou.....:-)))


  • babav, 5. augusta 2010 o 18:24
    Vydarene a pritom si usetrila kalorie navyse z vajec a struhanky;-).


  • lubjak, 5. augusta 2010 o 18:41
    toto sú veru fajnovejšie kuracie nugetky.S týmto menom sa mi spája spomienka na školu,smažili sa hotové kuracie nugetky mrazené z obchodu,ale od kuracieho mäska to malo veľmi ďaleko,bola to nepodarená fašírka.Tieto vyzerajú chutne,len zahryznúť.


  • jo, 5. augusta 2010 o 20:07
    na obrázku vyzerajú veľmi chutne a určite aj chutné sú, vyskúšam, ukladám do KK


  • alexdidi, 5. augusta 2010 o 20:23
    Nemám veľmi rada vyprážané kuracie prsia, lebo sú suché, ale tie tvoje vyzerajú šťavnaté...vyskúšam isto


  • tinca, 5. augusta 2010 o 21:27
    @alexdidi sú šťavnaté, to urobí to mlieko a nekrájaj ich moc tenké, lebo sa vysušia.


  • klaura, 5. augusta 2010 o 22:41
    @tinca : zas niečo nové z kuracinky ... urobím v nedeľu ... už teraz sa teším ... :)


  • michsamant, 6. augusta 2010 o 04:10
    toto budu fajne jednohubky, niekedy si urobime


  • lucylee, 6. augusta 2010 o 07:48
    vynikajúci recept tinca


  • bambulka51, 6. augusta 2010 o 08:09
    @tinca chutnučké jednohubky...


  • zdezda, 6. augusta 2010 o 12:37
    mňaaaaam a s tou oblohou, krásne si to naaranžovala :-)))


  • bozulka, 6. augusta 2010 o 19:37
    @tinca , krásna prezentácia,dala by som si...


  • tinca, 6. augusta 2010 o 19:59
    @bozulka je to veľmi rýchle jedlo, hotové za pol-hodinku /okrem namáčania v mlieku/.


  • tetuska, 6. augusta 2010 o 22:29
    vyzerajú super, ukladám si...


  • keimin, 7. augusta 2010 o 14:04
    dnes som vyskusal s varenymi zemiakmi a tatarkou... musim povedat ze fakt vyborne a velmi rychle, vrele odporucam. vdaka za recept :)


  • vieraa, 7. augusta 2010 o 22:36
    tinca je to rýchle a dobré jedlo, ja tak obalujem aj karfiol, alebo brokolicu , do jedného sáčku dám múku a do druhého dám strúhanku.Je to rýchle obalovanie v 3-obale a menej riadu.


  • tinca, 8. augusta 2010 o 16:54
    @vieraa aj ja tak obaľujem, perfektné je to najmä na karfiol, predtým som sa jedovala pri jeho obaľovaní a takto je to hračka.


  • dada06, 8. augusta 2010 o 20:10
    aj ja pri varení používam skvelé nápady od Niggely :o))


  • babav, 12. augusta 2010 o 02:58
    @tinca , tvoje nugetky zozali u mojej vnucky velky uspech.Mlieko naozaj urobilo velky rozdiel v chuti .Vdaka za rychly,chutny recept!


  • tinca, 13. augusta 2010 o 07:45
    @babav ďakujem, som rada,že malej chutili


  • dorisa, 9. októbra 2011 o 10:31
    Ďakujeme za doplnenie receptu, vyskúšam:)


  • olga42, 9. októbra 2011 o 16:20
    Vyborný recept,


  • evicka63, 10. októbra 2011 o 09:07
    podobne to robím aj ja a dá sa to urobiť aj s bravčovou sviečkovičkou a pre zmenu sa môže pridať do mlieka aj pretlačený cesnak - kto môže a chce podľa chuti a je to zas iný recept


  • kata130, 27. marca 2013 o 19:06
    veľmi chutný recept ukladám ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist