Kuracie mäso s kyslou kapustou

romiand - fotkaromiand, 3. februára 2016
Kuracie mäso s kyslou kapustou
Foto: romiand

Nemusíte mať celé kurča, ja používam len stehná, tie máme všetci najradšej.

6
porcií
10 minút
príprava
45 - 55 minút
na 200 - 220 °C

Suroviny

1 ks (alebo len stehná)
1 ks
150 - 200 g
1 kg




Postup

  1. 1

    Kura očistíme a kapustu ochutnáme, ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju vodou.

  2. 2

    Slaninku a cibuľu nakrájame na malé kocky a zmiešame s kapustou. Na spodok pekáča roztiahneme kapustu, naukladáme rozporciované kurča alebo len stehná, osolíme, okoreníme aj korením na kurča, podlejeme vývarom a dáme piecť do rúry na 45 – 55 min. na 200-220 °C.

Diskusia k receptu

boxik
Je to aj náš obľúbený recept, my to väčšinou robievame z celých zadných štvrtí ,pretože tie mastnejšie časti s kostičkami dodajú trochu chuti a priznám sa že už dlho sú na trhu za smiešnu cenu a lacnejšie ako čisté stehná takže aj to je dôvod.
1x radost
ejmepb
Tiež to máme radi. Do kapusty nastrúham ešte 1 jablko.
milina
Vyskúšané, príloha zemiakové knedle - toopka.
tejuska
velmi dobre a chutne jedlo u nas velmi oblubene ,ja podlievam pivom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia