Kuracie krídla v rímskom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

Pečené s kelom a zemiakmi, podliate sladkou smotanou...ozaj a toto ste vedeli? Kel obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B, vitamín E a K. Je v ňom aj draslík, vápnik, horčík, železo, fosfor, selén a kyselina listová. Kto má problémy so žalúdkom, pečeňou alebo ho trápia črevné problémy, mal by jesť veeeľa kelu...

4-5
porcie
45 minút
príprava
95 minút
na 190 °C

Postup

  1. ...kel nakrájame ledabolo, ale tentokrát naozaj presne :-)...vložíme ho do namočeného rímskeho hrnca, na vrch naukladáme nakrájanú cibuľu s pokrájaným cesnakom. Posolíme a posypeme čerstvo mletým čiernym korením...
  2. ...očistené zemiaky nakrájame na kolieska s priemerom 3,76 cm, naukladáme na kel a posolíme...
  3. ...umyté, očistené, vydrhnuté, vypucované kuracie krídla...také nezoženiete, takže im to urobte vy, si položte na denko a veľkým nožom z nich odkrojte tú tenkú časť...(odložte na polievku)
  4. ...naukladajte ich na zemiaky, osolte, posypte ČMK, mletým zázvorom, sladkou paprikou a pokvapkajte olejom. Zakryte a vložte do studenej rúry asi na 73 minút, teplotu nastavte na 188-200°C...potom odkryté podlejte sladkou smotanou a krídielka zapečte pod grilom...asi 14 minút
  5. ...krídla sú už ugrilované, tak ich odložíme do tepla a zapečieme aj zemiaky...
  6. ...podávajte na tanieri, jedzte rukami a s veľkou chuťou, kosti treba nechať psovi, aj keď odborníci vravia, že hydinové by nemal...dobrú chuť