Pečené kuracie krídelká
Kuracie krídla v jahodovej marináde
Autor receptu: redakcia
Keď do kuchyne vstúpi slovenská jahoda, to už cítim leto na tanieri. Krásne vonia, a tá naša nepotrebuje veľa cukru. Preto s „kráľovnou ovocia“ rád experimentujem nasladko i naslano, napríklad v pácoch či dipoch.
4 porcie |
25 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Najskôr rozmixujeme avokádo s cesnakom, octom, so zázvorom a s hnedým cukrom. Pridáme polovicu jahôd, rozmixujeme a zmesou namarinujeme kuracie krídelká. Marinujeme minimálne 12 hodín v chladničke.
- Potom kuracie krídla uložíme na naolejovaný plech, osolíme, okoreníme, a posypeme chia semienkami, pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme zvyšnú časť nakrájaných jahôd.
- Pečieme pri teplote 170 °C 40 minút. Po upečení posypeme modrým syrom. Odporúčanou prílohou je jazmínová ryža.