Kuracia Laksa s krevetami

Autor receptu: 2010

Aromaticka pikantna polievka z juznej azie ,asi jedina polievka kde je dovolene miesat dary mora s hydinou a cerstvou zeleninou a bylinkami.

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do food procesoru dame salotku cibulu cesnakove struciky , 1 chilli papricku , cerstvy zazvor a trochu vody rozmixujeme ale nie uplne aby bola stale hrubsia struktura. Najednoduchsie si kupit pripraveny Laksa pastu v konzerve s azijskych potravin. ( da sa vyrobit ale zopar ingrediencii je tazko zohnat -pozrite diskusie laksa) Do hrnca dame arasidovy a olivovy olej do zohriateho vlejeme nasu zmes z food processora a pridame laksa pastu a varime a stale miesame cca 5 minut postup jedna je doliat vodou, alebo ako sme mi spravili doliali sme cistym kuracim vyvarom,povarime kratko a pridame kokosove mlieko.
  2. Kuracie prsia but oprazime samostatne a pridame nakrajane do polievky, alebo nakrajame na tenke platky a vlozime do polievky a povarime 10 minut po 5 pridame krevety a tak iste pridame oprazene tofu nakrajane na mensie kusky a pridame jarnu cibulku na drobno nakrajanu koriandrovu vnat.
  3. Samostatne si dame varit ryzove slize alebo vajickove hrube podla receptu. prichystame si "cerstvu ozdobu" fazulove klicky na drobno nakrajane feferonky , limentku thaijsku matu , ( nemali sme dali sme bazalku) a este sme si pridali zopar holubich vajicok..
  4. Servirujeme tak ze na dno misky dame slize potom zalejeme kokosovou polievkou a navrch poukladame klicky a cerstve bylinky , takze je to vlastne hlavne jedlo plus teply salat.
  5. Laksa ma mat konzistenciu redsej omacky , pozor na tu Laksa pastu z obchodu treba vyskusat lebo originalna je velmi paliva