Kuracia Laksa s krevetami
Autor receptu: 2010
Aromaticka pikantna polievka z juznej azie ,asi jedina polievka kde je dovolene miesat dary
mora s hydinou a cerstvou zeleninou a bylinkami.
4 porcie |
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do food procesoru dame salotku cibulu cesnakove struciky , 1 chilli papricku , cerstvy zazvor a trochu vody rozmixujeme ale nie uplne aby bola stale hrubsia struktura.
Najednoduchsie si kupit pripraveny Laksa pastu v konzerve s azijskych potravin.
( da sa vyrobit ale zopar ingrediencii je tazko zohnat -pozrite diskusie laksa)
Do hrnca dame arasidovy a olivovy olej do zohriateho vlejeme nasu zmes z food processora a pridame laksa pastu a varime a stale miesame cca 5 minut
postup jedna je doliat vodou, alebo ako sme mi spravili doliali sme cistym kuracim vyvarom,povarime kratko a pridame kokosove mlieko.
- Kuracie prsia but oprazime samostatne a pridame nakrajane do polievky,
alebo nakrajame na tenke platky a vlozime do polievky a povarime 10 minut po 5 pridame krevety a tak iste pridame oprazene tofu nakrajane na mensie kusky a pridame jarnu cibulku na drobno nakrajanu koriandrovu vnat.
- Samostatne si dame varit ryzove slize alebo vajickove hrube podla receptu.
prichystame si "cerstvu ozdobu" fazulove klicky na drobno nakrajane feferonky , limentku thaijsku matu , ( nemali sme dali sme bazalku) a este sme si pridali zopar holubich vajicok..
- Servirujeme tak ze na dno misky dame slize potom zalejeme kokosovou polievkou a navrch poukladame klicky a cerstve bylinky , takze je to vlastne hlavne jedlo plus teply salat.
- Laksa ma mat konzistenciu redsej omacky , pozor na tu Laksa pastu z obchodu treba vyskusat lebo originalna je velmi paliva