Foto: 2010
Nakladane slane citrony po dvoch mesiach boli hotove ,tak ich bolo treba pouzit. http://varecha.pravda.sk/recepty/marocke-citrony-fotorecept/15241-recept.html Na tento Marocky recept som si pozical tajine aby som dosiahol autenticitu Zobraziť celý popisNakladane slane citrony po dvoch mesiach boli hotove ,tak ich bolo treba pouzit. http://varecha.pravda.sk/recepty/marocke-citrony-fotorecept/15241-recept.html Na tento Marocky recept som si pozical tajine aby som dosiahol autenticitu receptu...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Chermoula Marináda : | |
1/2 |
|
2 struciky |
|
2 |
|
1 lyzica |
|
1 lyzica |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
,korenie |
|
nite |
|
1 /feferónka/ |
|
1/3 hrnceka |
|
2 natrhame |
|
Marocke kurca: | |
1 alebo kusky |
|
1 nasekana na hrubo |
|
1 nakrajana na platky |
|
3 nakrajane na mesiaciky |
|
1 nasekana |
|
1/2 hrnceka |
|
1/2 zvazku cerstvy |
|
1 |
|
podla potreby |
|
Postup
-
1
Pripravime si vsetky suroviny zeleninu a koreniny a safran dame rozpustit do vody .
-
2
Pridal som olej a safranovu vodu a zeleninu som na hrubo rozmixoval,ale tradicne by sa tato marinada robila v maziary.
-
3
Do misky som dal kuracie maso , but naporcujeme cele kurca na kusky alebo ako som pouzil kuracie stehna. Tie som poriadne ponatieral marinadou a odlozil do ladnicky na minimalne 2 hodiny ale este lepsie je cez noc do ladnicky.
-
4
Namarinove maso som vybral a do misky som dal na mesiaciky nakrajane zemiaky a ponatieral zvyskami marinady.
-
5
Do spodok tajinu dame trochu olivoveho oleja si vlozime na hrubo nakrajanu cibulu .
-
6
Pridame na hrubo nakrajane paradajky. Teoria je , ked sa da tato spodna vrstva a az na nu sa polozi kurca tak neprihori, lebo v tomto recepte sa nic nemiesa.
-
7
Pridame marinovane kuracie stehna.
-
8
Pridame namarinove zemiaky.
-
9
Pridame slany citron nakrajany na mesiaciky a paradajku nakrajane na hrubsie platky .
-
10
Podlejeme zvyskom safranovej vody a este pridame vodu podla potreby , na vrch polozime koriandrovu vnat.
-
11
A posledne pridame za hrst zelenych oliv.
-
12
Tajin zakryjeme, na plynovy horak dame sietku a na nizkom plameni dusime cca. 45-60 minut. Podavame s couscousom . Dobru chut
inak recept vyzerá skvelo, už len tie citróny zohnať :)
varecha.pravda.sk/recepty/marocke-citrony-fotorecept/1524...