Kurací tajine s nakladanými citrónami a olivami

Autor receptu: 2010

Nakladane slane citrony po dvoch mesiach boli hotove ,tak ich bolo treba pouzit. http://varecha.pravda.sk/recepty/marocke-citrony-fotorecept/15241-recept.html Na tento Marocky recept som si pozical tajine aby som dosiahol autenticitu receptu...

20 minút
príprava
1 hodina minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si vsetky suroviny zeleninu a koreniny a safran dame rozpustit do vody .
  2. Pridal som olej a safranovu vodu a zeleninu som na hrubo rozmixoval,ale tradicne by sa tato marinada robila v maziary.
  3. Do misky som dal kuracie maso , but naporcujeme cele kurca na kusky alebo ako som pouzil kuracie stehna. Tie som poriadne ponatieral marinadou a odlozil do ladnicky na minimalne 2 hodiny ale este lepsie je cez noc do ladnicky.
  4. Namarinove maso som vybral a do misky som dal na mesiaciky nakrajane zemiaky a ponatieral zvyskami marinady.
  5. Do spodok tajinu dame trochu olivoveho oleja si vlozime na hrubo nakrajanu cibulu .
  6. Pridame na hrubo nakrajane paradajky. Teoria je , ked sa da tato spodna vrstva a az na nu sa polozi kurca tak neprihori, lebo v tomto recepte sa nic nemiesa.
  7. Pridame marinovane kuracie stehna.
  8. Pridame namarinove zemiaky.
  9. Pridame slany citron nakrajany na mesiaciky a paradajku nakrajane na hrubsie platky .
  10. Podlejeme zvyskom safranovej vody a este pridame vodu podla potreby , na vrch polozime koriandrovu vnat.
  11. A posledne pridame za hrst zelenych oliv.
  12. Tajin zakryjeme, na plynovy horak dame sietku a na nizkom plameni dusime cca. 45-60 minut. Podavame s couscousom . Dobru chut