Kurací tajine s nakladanými citrónami a olivami
Autor receptu: 2010
Nakladane slane citrony po dvoch mesiach boli hotove ,tak ich bolo treba pouzit.
http://varecha.pravda.sk/recepty/marocke-citrony-fotorecept/15241-recept.html
Na tento Marocky recept som si pozical tajine aby som dosiahol autenticitu receptu...
20 minút príprava |
1 hodina minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si vsetky suroviny zeleninu a koreniny a safran dame rozpustit do vody .
- Pridal som olej a safranovu vodu a zeleninu som na hrubo rozmixoval,ale tradicne by sa tato marinada robila v maziary.
- Do misky som dal kuracie maso , but naporcujeme cele kurca na kusky alebo ako som pouzil kuracie stehna. Tie som poriadne ponatieral marinadou a odlozil do ladnicky na minimalne 2 hodiny ale este lepsie je cez noc do ladnicky.
- Namarinove maso som vybral a do misky som dal na mesiaciky nakrajane zemiaky a ponatieral zvyskami marinady.
- Do spodok tajinu dame trochu olivoveho oleja si vlozime na hrubo nakrajanu cibulu .
- Pridame na hrubo nakrajane paradajky. Teoria je , ked sa da tato spodna vrstva a az na nu sa polozi kurca tak neprihori, lebo v tomto recepte sa nic nemiesa.
- Pridame marinovane kuracie stehna.
- Pridame namarinove zemiaky.
- Pridame slany citron nakrajany na mesiaciky a paradajku nakrajane na hrubsie platky .
- Podlejeme zvyskom safranovej vody a este pridame vodu podla potreby , na vrch polozime koriandrovu vnat.
- A posledne pridame za hrst zelenych oliv.
- Tajin zakryjeme, na plynovy horak dame sietku a na nizkom plameni dusime cca. 45-60 minut.
Podavame s couscousom .
Dobru chut