Krvavá baba (fotorecept)
Autor receptu: jurajko06
Toto je recept , ktorý poznám z detstva . Robieval ho starý otec . Mojim to chutí , ale dá sa
robiť , len pár krát v roku , hlavne keď sú zabíjačky .
6 porcií |
75 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Očistené zemiaky buď postrúhame , alebo rozmiksujeme na mixéry . K zemiakom v mixéri pridáme aj jednu cibuľu a všetok cesnak .
- Na panvici si opečieme slaninku aj z cibuľkou . Keď je cibuľka opražená do sklovita pridáme kačaciu alebo husaciu krv /ak sa nedá zohnať môžme pridať bravčovú krv/ ,posolíme a na slabom plameni ju pražíme cca 5 min .
- Rozmiksované zemiaky aj cibuľou a cesnakom prelejeme do vhodnej misky , postupne miešame, pridávame koreniny vajcia a múku . Musí nám vzniknúť tuhšia vláčna masa , ku ktorej pridáme orestovanú kačaciu krv s slaninkou a cibuľkou . Masu osolíme podľa chuti .
- Plech natrieme masťou a pomúčime ho hladkou múkou , aby sa nám baba neprilepila . Dáme piecť na 180 stupňou cca 45 minút . Baba je upečená až vtedy keď sa nám cesto nelepí na vidličku keď do nej pichneme . Dobrú chuť .