Bravčová krkovička
Krkovička s kremžskou horčicou a šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborný obed či večera z pekáča.
4-6 porcie |
25 minút príprava |
45-50 minút na 200 °C |
Postup
- Plátky mäsa osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme sladkou červenou paprikou, potrieme horčicou. Cibuľu, cesnak, šampiňóny očistíme, pokrájame na mesiačiky
- Každý plátok mäsa krátko osmažíme z oboch strán na oleji a preložíme do zapekacej misy. Do výpeku dáme cibuľu, cesnak orestujeme do sklovita a zasypeme trochu červenou paprikou. Pridáme šampiňóny, 2 ČL horčice orestujeme 1-2 minúty, podlejeme vývarom alebo teplou vodou a necháme prejsť varom. Zmes uložíme na mäso, ktoré zakryjeme alobalom. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 45-50 minút.
- Asi 10-15 minút pred dokončením alobal stiahneme a necháme v rúre, aby mäso dostalo farbu. Podávame s ryžou, zemiakmi, tarhoňou... Dobrú chuť