Krkovica v koberčeku so sviežou prílohou (fotorecept)

Autor receptu: jody

Momentálne mám obdobie, kedy sa mi nechce variť. Detoxikujem a nechutí mi jesť, ale variť musím, aby priateľ neumrel od hladu. :-) A tak uprednostňujem jedlá, s ktorými nemám moc roboty. Skúste. :-)

10 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak nahrubo nasekáme.
  2. Klobásovú zmäs zmiešame s cesnakom a korením.
  3. Zemiaky obielime a v celku (ak sú priveľké, prekrojíme na polovicu) a uložíme do omasteného pekáča. Posolíme a pokmínujeme.
  4. Zasypeme cibuľou...
  5. ... a na vrch pokladieme plátky nenaklepaného mäsa, ktoré posolíme.
  6. Na každé mäso ´natrieme´ klobásový koberček ...
  7. ... a nakoniec ešte posypeme saturejkou.
  8. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre až kým nie je mäso mäkké. Ja som striedavo piekla prikryté a odokryté.
  9. Zvláštna príloha spočíva v tom, že naložíme na tanier mäso a zemiaky a namiesto omáčky polejeme trochou kyslého mlieka (musí byť plnotučné, inak radšej použite kyslú smotanu) a posypeme na koliečka nakrájanými redkvičkami. Dobrú chuť. :-)