Krkovica v koberčeku so sviežou prílohou (fotorecept)
Autor receptu: jody
Momentálne mám obdobie, kedy sa mi nechce variť. Detoxikujem a nechutí mi jesť, ale
variť musím, aby priateľ neumrel od hladu. :-) A tak uprednostňujem jedlá, s ktorými
nemám moc roboty. Skúste. :-)
10 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak nahrubo nasekáme.
- Klobásovú zmäs zmiešame s cesnakom a korením.
- Zemiaky obielime a v celku (ak sú priveľké, prekrojíme na polovicu) a uložíme do omasteného pekáča. Posolíme a pokmínujeme.
- Zasypeme cibuľou...
- ... a na vrch pokladieme plátky nenaklepaného mäsa, ktoré posolíme.
- Na každé mäso ´natrieme´ klobásový koberček ...
- ... a nakoniec ešte posypeme saturejkou.
- Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre až kým nie je mäso mäkké. Ja som striedavo piekla prikryté a odokryté.
- Zvláštna príloha spočíva v tom, že naložíme na tanier mäso a zemiaky a namiesto omáčky polejeme trochou kyslého mlieka (musí byť plnotučné, inak radšej použite kyslú smotanu) a posypeme na koliečka nakrájanými redkvičkami. Dobrú chuť. :-)