Foto: 2010
Co s krasnymi bananovymi krevetami ? Pikantne ich namarinovat a dat ich na grill -BBQ.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Surove krevery - takzvane zelene umyjeme a osupeme tak aby sme nechali chvostik a hlavu. Ostrim nozom narezeme zadnu cast krevety a vyberieme zazivacie crievko a vymyjeme.
-
2
Ocistene krevety sme ponapichovali na tenke namocene spajgle tak aby sa nam nekrutili pri grilovani a rovnomerne opiekli.Z cesnaku , cerstveho zazvoru a chilli na drobno nakrajanych a pridanim chilli omacky a sezamoveho oleja sme si spravili marinadu ktorou sme poliali krevety a dali do ladnicky marinovat na hodinu.
-
3
Dali sme grilovat na rozohriaty grill a ponatierali marinadov pri grilovani staci niekolko minut na kazdej strane pokial nezmenia farbu. Cim dlhsie ich budeme robit tym tvrdsie a zuvackove budu.
- 4
Servirovali sme s ciernou sechuanskou ryzou s chilli ciernymi fazulkami a baklazanom , zazvorom atd. na drobno nakrajanym salatom ochutenim marinadou a vsetkou nakoniec ochutene stedrou davkou limetkovej stavy a plus poharom alebo dvoma chladeneho Chardonnay.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Pridam este fotku kde su na miske nie su to langoustiny.
a gambas je kreveta po spanielsky alebo prawn -shrimp po anglicky.
Mozno dakdo ma iny nazor?
www.sea-ex.com/fishphotos/prawn,3.htm...