Krémové ragú z kuriatok s chorizom a hrnčekovou knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle orestujeme cibuľku, chorizo a cesnak, pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a zastrekneme bielym vínom. Keď sa víno odparí, pridáme prepláchnuté kuriatka a tymian, krátko orestujeme a podlejeme smotanou. Podusíme 3 až 4 minúty a zahustíme plátkom masla. Už nevaríme. Pridáme zblanšírovanú a nakrájanú paradajku a špenátové listy. Dochutíme citrónovou šťavou.
  2. Toastový chlieb nakrájame na kocky a na suchej panvici ho miere vysušíme. Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú na kocky a pridáme ju k pečivu. Pokvapkáme mliekom, pridáme žĺtok, soľ, korenie, muškátový oriešok a premiešame. Pridáme vňať, našľahaný bielok a štipku prášku do pečiva. Všetko premiešame, dochutíme a dáme do olejom vymastených pohárikov. Dáme variť do vody tak, že hladina siaha niečo nad polovicu hrnčeka. Varíme asi 15–20 minút.