Zeleninová polievka
Krémová zeleninová polievka s klobásovými knedličkami
Autor receptu: miskamm
Výborná zeleninová polievka - pre mňa bez prílohy a pre priateľa s mäskom. Keďže som nemala v zásobe klobásky (grobe Bratwurst), tak som si vypomohla mletým mäsom. Ale výborná je aj bez mäsa, alebo s párkami...
4 porcie |
10 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Olúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame na jemno. Mrkvu, zemiaky, zeler olúpeme, nakrájame na väčšie kocky. Zeleninu podusíme ca. 5 minút na oleji (2 PL). Zalejeme vývarom a povaríme namiernom ohni pod pokrievkou asi 20 minút.
- Z klobásky vytlačíme mäso z kože, mokrými rukami vyformujeme do malých guličiek. Vo zvyšnom oleji opražíme do zlata. Ja som namiesto z klobás urobila mini-guličky z mäsa (350 g mleté mäso, 1 vajce, 2 - 3 PL strúhanka, soľ, korenie, 1 čl horčica)
- Uvarenú zeleninu ručným mixérom jemne rozmixujeme, zalejeme smotanou. Dochutíme soľou, korením, štipkou cukru, ocotom ( podľa chuti) a necháme prevrieť.
- Kôpor umyjeme, pretrepeme a nasekáme najemno. Polievku podávame s mäsovými guľkami a kôprom.
Tip: Ak mate radi pálivé príchute, môžete pridať mierne pálive alebo ohnivé korenia ako curry, zázvor, čili alebo kajenské korenie. Ja som si pridala trochu kajanského korenia.