Krémová hubová polievka v bochníku

Autor receptu: hacumomo

15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1. hríby uvaríme vo vode asi 10 min, scedíme 2. na masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu ku ktorej pridáme hríby a nakrájaný strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. 3. Zemiaky nakrájame na malé kocky a pridáme k polievke asi po 40 min. varenia. Od pridania zemiakov varíme kým zemiaky nie sú mäkké. 4. z polievky vyberieme hríby ( snažíme sa čo najviac, najlepšie všetky ), vyberieme aj niekoľko kociek zemiakov. Do zvyšku pridáme smotanu a vymixujeme ponorným mixérom. 5. vložíme späť hríby a tých pár kociek zemiakov a povaríme ešte asi tak 5minút. Polievku vlejeme do vydlabaného chleba.
  2. Polievka by mala byť hustá aj bez zahusťovania múkou, čo ja vôbec nerobím pri žiadnom jedle, vďaka zemiakom. To čo vydlabem z bochníka nikdy nevyhadzujem ale zarobím si olivový olej s bazalkou a cesnakom, potriem tie kúsky,dám zapiecť do chrumkava a podávam k polievke.