Krémová hubová polievka v bochníku
Autor receptu: hacumomo
15 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- 1. hríby uvaríme vo vode asi 10 min, scedíme 2. na masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu ku ktorej pridáme hríby a nakrájaný strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. 3. Zemiaky nakrájame na malé kocky a pridáme k polievke asi po 40 min. varenia. Od pridania zemiakov varíme kým zemiaky nie sú mäkké. 4. z polievky vyberieme hríby ( snažíme sa čo najviac, najlepšie všetky ), vyberieme aj niekoľko kociek zemiakov. Do zvyšku pridáme smotanu a vymixujeme ponorným mixérom. 5. vložíme späť hríby a tých pár kociek zemiakov a povaríme ešte asi tak 5minút. Polievku vlejeme do vydlabaného chleba.
- Polievka by mala byť hustá aj bez zahusťovania múkou, čo ja vôbec nerobím pri žiadnom jedle, vďaka zemiakom. To čo vydlabem z bochníka nikdy nevyhadzujem ale zarobím si olivový olej s bazalkou a cesnakom, potriem tie kúsky,dám zapiecť do chrumkava a podávam k polievke.
|