Hubový koláč
Krehký hubový quiche
Autor receptu: kucharocka123
Slaný hubový koláč z celozrnnej špaldovej múky s tvarohovo-smotanovou náplňou. Huby môžeme zvoliť podľa
vlastného výberu, ja som do náplne použila hlivu ustricovú.
8 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, pod vodou opláchnutú, osušenú a nakrájanú hlivu a krátko opražíme. Potom podlejeme trochou vody, pridáme rascu, korenie, soľ podľa chuti a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
- Do preosiatej múky pridáme na kúsky nakrájané studené maslo a rukami vypracujeme mrveničku. Postupne prilievame studenú vodu a vymiesime bochník krehkého cesta, ktorý zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.
- Okrúhlu formu s vlnitým okrajom natrieme maslom a vysypeme múkou.
- Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme do tvaru kruhu o niečo väčšieho ako je dno formy.
- Pomocou valčeka ho prenesieme do formy, okraje po celom obvode pritlačíme o boky a dno popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút a necháme predpiecť.
- Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou, primiešame metličkou prešľahané vajcia, dusenú hlivu, zmes dochutíme soľou a korením, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a spolu premiešame.
- Na predpečené cesto navrstvíme pripravenú náplň a pečieme pri teplote 180 °C ďalších cca 30 minút, alebo podľa svojej rúry.
Koláč podávame teplý.
Dobrú chuť!