Kottbullar - domáca verzia

sjuz - fotkasjuz, 28. januára 2013
Kottbullar - domáca verzia
Foto: sjuz

Nám chutila táto verzia viac, ako v IKEA - domáca strava je predsa len domáca strava:)

10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
4 ks
1 stredná
1 PL
1 ČL
1 necelá ČL
Omáčka:
2 PL
250 ml
polovica štvrťky
Príloha:




Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame z namočeným a vyždímaným toastovým chlebom, opraženou cibuľkou na masle - pridáme aj maslo, osolíme, okoreníme a pridáme cukor, zázvor a worčester. Riadne premiesime ručne, alebo v robote (kuchynskom) :) Formujeme guličky, ktoré dáme piecť do rúry na papier na pečenie. Nemastíme, samé pustia tuk. Piekla som na teplom vzduchu 200 st. cca 15 minút, počas pečenia som kontrolovala a obrátila. Kým sa mäsko pečie, pripravuje sa omáčka a zemiaky.

  2. 2

    Na masle pripravíme nie príliš tmavú zásmažku. Zalejeme vývarom, pridáme sladkú smotanu, osolíme, okoreníme podľa chuti a do hotovej kvapneme citrónovú šťavu.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami a brusnicovým džemom.

Diskusia k receptu

misel20
moje oblubené jedlo v ikei :)) ale doma som ho ešte nerobila .
violetacamorova
Ja tiez celu fasirku v rure ked robim nepomastim, lebo to mlete maso samo pusti dost stavy, iba trochu podlejem vodou. Z mleteho mozem vsetko, tak si ukladam aj tvoje gulicky, a dokonca mozem vyuzit brusnicovy dzem, ktory mi zostal
afataga
gulicky sa mi pacia, ta omacka uz menej, zvolila by som inu prilohu, ale to je na kazdom ake ma chute, raz ma kamoska nahovorila v ikea, aby sme si to dali, ze to je vyborne, ledva som zjedla jednu gulku, citila som tam nejake fuj chemicke sra...., dva dni sa mi po nej grgalo :-) ale doma urobene su doma urobene, to je ine kafe :-)
petra5
Brusnice k mletému mäsu?? ...tak toto je hnus nie moja polievka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia