Korenené tofu s brokolicou
Autor receptu: martinis
Kocky údeného tofu obalené v zaujímavej koreniacej zmesi s brokolicou a opečenou
cibuľkou a cesnakom :)
1 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Inšpiráciu na toto vynikajúce jedlo som našiel už dávnejšie tu na Vareche. Je to geniálna kombinácia chutí - správne nakorenené údené tofu s ružičkami brokolice a opečenou cibuľkou s cesnakom tvoria naozaj jedinečnú delikatesu, ktorú zvládne pripraviť každý ;)
- Tofu nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky. Pripravíme si koreniacu zmes zmiešaním štipky soli a mletého čierneho korenia, trošku červenej papriky, na špičku noža karí, štvrť lyžičky rasce a zopár kvapiek sójovej omáčky. Tofu v tejto zmesi obalíme a necháme chvíľu odležať.
- Kým do seba tofu nasáva všetky tie chute, umyjeme si brokolicu a rozoberieme na ružičky, ktoré dáme variť do osolenej vody na takých 5 minút, potom vodu zlejeme a brokolicu dáme bokom.
- Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na kocky, 2 strúčiky cesnaku pretlačíme a spolu opražíme na lyžici olivového oleja. Až sú zlatohnedé, pridáme brokolicu a korenené kocky tofu, zakvapneme trochou kečupu, premiešame a chvíľočku poopekáme.
- Po dvoch - troch minútach vypneme a celú zmes preložíme na tanier. Ozdobíme lístkami oregana a kolieskami paradajky, potom je táto dobrota hotová. Nielen pre milovníkov výrazných vôní a chutí ;)
- Môj tip : Vo väčšom množsvte a napríklad s hnedou ryžou si toto jedlo môžme pripraviť aj na obed :-)