Koláč s tajomstvom

mimka946 - fotkamimka946, 11. februára 2013
Koláč s tajomstvom
Foto: mimka946

Prečo s tajomstvom? no lebo moja mamina nema rada kyslu smotanu a tak som len tíško dufala ze ju nebude citit v koláči Zobraziť celý popis Prečo s tajomstvom? no lebo moja mamina nema rada kyslu smotanu a tak som len tíško dufala ze ju nebude citit v koláči a upiekla som ho aj s ňou :)) dalo sa to zameniť za biely jogurt no ten mamina taktiez nema rada :)) no nezistila vôbec že tam je tak som rada :)))

Suroviny

2 ks
1 ks
180 g
250 g
1 ks
1 ks
100 ml
200 g 1 téglik (alebo biely jogurt)
POSYPKA:
5 PL
4,5 PL
podľa potreby
štipka




Postup

  1. 1

    Skôr ako začnem pisať recept chcem podotknúť že recept mam od @merylin len som si to trocha pozmenila. :) Najprv si pripravime posypku : Muku,cukor,škoricu a olej podla potreby zmiešame rukou na mela hrudky a dame do chladničky.

  2. 2

    Cesto : Vajcia,cukor a van.cukor vymiešame do penista.Postupne pridavame olej a dobre zamiešame.Pridáme múku s kypr.práškom,zamiešame nakoniec pridame kyslú smotanu a vylejeme do okruhlej formy vymastenej a vysipanej múkou. Ja som použila svoju tortovú.Na cesto poukladame prerezané jahody ktoré sme samozrejme najprv zbavili štavy.

  3. 3

    Nakoniec navrch dáme posýpku a dame to piecť na 180-190 stupňov na nejakých 30 minút samozrejme každy podla svojej rúry.

    Koláč s tajomstvom - obrázok 3

Diskusia k receptu

merylin
wow, ako tak pozerám tak sa ti vydaril, takže maminke chutil, som rada.
fialka49
Mimka946, neboj, my neprezradíme, len nech si maminka pochutí na koláčiku. Si šikovná dcéra.
fialka49
Mimka946, neboj, my neprezradíme, len nech si maminka pochutí na koláčiku. Si šikovná dcéra.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia