Kokosové pusinky

Kokosové pusinky
Foto: drobeceva
drobecevaDrobeceva, recept pridal: 2. decembra 2012 17:29Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od mamky...sú rýchle, výborné...:) Niečo podobné som našla aj tu na vareche, ale nedávame medík, múku

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Nad parou vyšľaháme do tuha bielka s kryšt.cukrom

2

odstavíme z ohňa a pomaly vmiešame kokosovú múčku

3

na vymastený a múkou vysypaný plech robíme malé kôpky-sušíme v rúre. Ak naberú taký svetlo-hnedý nádych-vyberáme. Sú ľahučké, len sa na rozplývajú v ústach. Foto doložené ...keď sme boli na chate, takú chuť sme na nich dostali, čo sme ich tam upiekli.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marijanka712, 2. decembra 2012 o 19:21
    to chcem vidieť aj na tej fotečke nie vždy sa mi vydaria a preto som zvedavá ako sa tebe podarili


  • otuska1, 2. decembra 2012 o 19:41
    Ja zvyknem pridať aj hrsť hrubej múky. Je to rada od známej, ktorá piekla na svadby. Sú veľmi dobré. Robievam ich aj s orechami. je to ten istý postup, len namiesto kokosu dám orechy. Sú fantastické.


  • otuska1, 2. decembra 2012 o 19:42
    Ešte som zabudla dodať, že ja ich striekam na pečiaci papier, lepšie sa mi to osvedčilo ako vymazaný a vysypaný plech.


  • drobeceva, 2. decembra 2012 o 20:08
    marijanka...foto som doložila, ale bolo to pečené tak narýchlo na chate ešte vlani.:)


  • drobeceva, 2. decembra 2012 o 20:09
    otuška...skúšala som ich aj s múkou, aj s orechami...takto nám chutia viac


  • drobeceva, 2. decembra 2012 o 20:23
    otuska-napísala som, ako to mám v recepte-že vymastený plech...v poslednej dobe všetko pečiem na papieri...áno, lepšie to tak vyhovuje-súhlasím


  • 3sandra3, 2. decembra 2012 o 21:07
    mňam.... musia byť super


  • evkalibka, 2. decembra 2012 o 21:34
    pri koľkých stupňoch ich treba sušiť v el. rúre nie teplovzdušnej


  • jozka2, 2. decembra 2012 o 21:58
    otuska, vdaka za inspiraciu


  • jozka2, 2. decembra 2012 o 22:01
    Drobeceva, pri tychto kolacikoch je velmi dolezite udat teplotu pecenia,oni sa nemaju piect ale susit


  • garanco, 3. decembra 2012 o 16:58
    Pusinky, či už čisté, kokosové, alebo orechové robím tak ako Ty - bez múky, ale na 1 bielok dávam 50g. pr. cukru a 50g. kr. cukru.Pečiem ich stále na sviatky, lebo bielky pri väčšom pečení ostanú vždy - na pusinky:-))
    Rúru vyhrejem na 120st., vložím plechy a o pár minút ju vypnem a tak ich dosuším.


  • stacy77777, 3. decembra 2012 o 21:21
    peknučké,naposledy sa mi rozliali,ukladám si medzi vianočné


  • hajajel, 20. decembra 2012 o 12:58
    asi sa mi budete smiať, ale v živote som nešlahala nad parou, teda ani ručne nešlahám, to mám dať hrniec s vodou, na ten hrniec dať misku a v nej šlahať bielka s cukrom? a musí sa to vôbec šlahať nad parou????


  • drobeceva, 29. decembra 2012 o 17:29
    hajajel...áno, do hrnca dáš vodu, na to postavíš misku s bielkami a cukrom a to šľaháš nad parou. Vznikne je pekne tuhá masa, do ktorej opatrne vmiešaš kokos.múčku.


  • lubik07, 4. januára 2013 o 21:00
    konecne original recept...tento rok som ich robila, a su uuuuzasne :)
    dakujem <3


  • rea1, 3. decembra 2013 o 11:27
    presne tieto pusinky, bielka-múka-kokos, si pamätám z detstva, moja mama ich pekávala na vianoce. vždy piekla dvojkombináciu - mačacie oči (zlepované kolieska), do ktorých idú žĺtky a tieto kokosové pusinky z bielok. nemala som ich rada, lebo ten kokos ma "pichal v puse". :-))) teraz tú vyskúšanú dvojkombináciu robím už niekoľko desiatok rokov ja. :-)


  • rea1, 3. decembra 2013 o 12:34
    mi šibe? prečo som tam napísala "bielka-múka-kokos"? asi preto, že som rozmýšľala nad tým, že mama do nich múku nikdy nedávala!!! takže OPRAVA: presne tieto pusinky, bielka-CUKOR-kokos, si pamätám ... ostatné viď vyššie.
    to je strašné, ja dodžubem aj drevené želiezko. ale asi aj na to treba talent. :-)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist