Kokosové pusinky

Kokosové pusinky
Foto: drobeceva
drobecevaDrobeceva, recept pridal: 2. decembra 2012 17:29Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od mamky...sú rýchle, výborné...:) Niečo podobné som našla aj tu na vareche, ale nedávame medík, múku

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Nad parou vyšľaháme do tuha bielka s kryšt.cukrom

2

odstavíme z ohňa a pomaly vmiešame kokosovú múčku

3

na vymastený a múkou vysypaný plech robíme malé kôpky-sušíme v rúre. Ak naberú taký svetlo-hnedý nádych-vyberáme. Sú ľahučké, len sa na rozplývajú v ústach. Foto doložené ...keď sme boli na chate, takú chuť sme na nich dostali, čo sme ich tam upiekli.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marijanka712, 2. decembra 2012 o 19:21
    to chcem vidieť aj na tej fotečke nie vždy sa mi vydaria a preto som zvedavá ako sa tebe podarili


  • otuska1, 2. decembra 2012 o 19:41
    Ja zvyknem pridať aj hrsť hrubej múky. Je to rada od známej, ktorá piekla na svadby. Sú veľmi dobré. Robievam ich aj s orechami. je to ten istý postup, len namiesto kokosu dám orechy. Sú fantastické.


  • otuska1, 2. decembra 2012 o 19:42
    Ešte som zabudla dodať, že ja ich striekam na pečiaci papier, lepšie sa mi to osvedčilo ako vymazaný a vysypaný plech.


  • drobeceva, 2. decembra 2012 o 20:08
    marijanka...foto som doložila, ale bolo to pečené tak narýchlo na chate ešte vlani.:)


  • drobeceva, 2. decembra 2012 o 20:09
    otuška...skúšala som ich aj s múkou, aj s orechami...takto nám chutia viac


  • drobeceva, 2. decembra 2012 o 20:23
    otuska-napísala som, ako to mám v recepte-že vymastený plech...v poslednej dobe všetko pečiem na papieri...áno, lepšie to tak vyhovuje-súhlasím


  • 3sandra3, 2. decembra 2012 o 21:07
    mňam.... musia byť super


  • evkalibka, 2. decembra 2012 o 21:34
    pri koľkých stupňoch ich treba sušiť v el. rúre nie teplovzdušnej


  • jozka2, 2. decembra 2012 o 21:58
    otuska, vdaka za inspiraciu


  • jozka2, 2. decembra 2012 o 22:01
    Drobeceva, pri tychto kolacikoch je velmi dolezite udat teplotu pecenia,oni sa nemaju piect ale susit


  • garanco, 3. decembra 2012 o 16:58
    Pusinky, či už čisté, kokosové, alebo orechové robím tak ako Ty - bez múky, ale na 1 bielok dávam 50g. pr. cukru a 50g. kr. cukru.Pečiem ich stále na sviatky, lebo bielky pri väčšom pečení ostanú vždy - na pusinky:-))
    Rúru vyhrejem na 120st., vložím plechy a o pár minút ju vypnem a tak ich dosuším.


  • stacy77777, 3. decembra 2012 o 21:21
    peknučké,naposledy sa mi rozliali,ukladám si medzi vianočné


  • hajajel, 20. decembra 2012 o 12:58
    asi sa mi budete smiať, ale v živote som nešlahala nad parou, teda ani ručne nešlahám, to mám dať hrniec s vodou, na ten hrniec dať misku a v nej šlahať bielka s cukrom? a musí sa to vôbec šlahať nad parou????


  • drobeceva, 29. decembra 2012 o 17:29
    hajajel...áno, do hrnca dáš vodu, na to postavíš misku s bielkami a cukrom a to šľaháš nad parou. Vznikne je pekne tuhá masa, do ktorej opatrne vmiešaš kokos.múčku.


  • lubik07, 4. januára 2013 o 21:00
    konecne original recept...tento rok som ich robila, a su uuuuzasne :)
    dakujem <3


  • rea1, 3. decembra 2013 o 11:27
    presne tieto pusinky, bielka-múka-kokos, si pamätám z detstva, moja mama ich pekávala na vianoce. vždy piekla dvojkombináciu - mačacie oči (zlepované kolieska), do ktorých idú žĺtky a tieto kokosové pusinky z bielok. nemala som ich rada, lebo ten kokos ma "pichal v puse". :-))) teraz tú vyskúšanú dvojkombináciu robím už niekoľko desiatok rokov ja. :-)


  • rea1, 3. decembra 2013 o 12:34
    mi šibe? prečo som tam napísala "bielka-múka-kokos"? asi preto, že som rozmýšľala nad tým, že mama do nich múku nikdy nedávala!!! takže OPRAVA: presne tieto pusinky, bielka-CUKOR-kokos, si pamätám ... ostatné viď vyššie.
    to je strašné, ja dodžubem aj drevené želiezko. ale asi aj na to treba talent. :-)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist