Varecha.sk má 5. narodeniny * Pozrite si 25 najobľúbenejších receptov histórie

Kiwi koláč

Kiwi koláč
majuska7111Majuska7111, recept pridal: 3. februára 2013 19:28Ďalšie jeho recepty

Keďže mám doma malé bábätko, nemám moc času na veľké vypekanie. Ak hľadáte recept na rýchly a dobrý koláč, jeden pre vás mám.

Suroviny

30
porcií
30
minút
príprava
15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Piškótu som robila presne tak isto, ako keď robím základný piškótový korpus na tortu. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom do tuha, potom po jednom zašľahávame žĺtky.
Kiwi koláč - obrázok 1

2

Nakoniec iba vareškou pridáme múku. Ak máme väčší plech, alebo chceme hrubšie cesto, môžeme dať 5 vajec, 5 PL múky a 5 PL kryštálového cukru. Kypriaci prášok nie je treba, cesto nebude "spľasnuté", nebojte sa. Ale kto chce, môže dať, ja nedávam.
Kiwi koláč - obrázok 2

3

Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme hmotu, uhladíme a pečieme. Dĺžka pečenia je veľmi individuálna, podľa toho, akú máte trúbu. Ja som piekla asi 15 minút na 180 stupňov. Po upečení necháme cesto chladnúť aspoň 15-20 minút.
Kiwi koláč - obrázok 3

4

Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačku, pridáme kyslé smotany a podľa chuti práškový cukor. Spolu zmiešame a vylejeme na vychladnutý korpus. Natrieme na celú časť korpusu. Nakrájame kiwi na plátky a ukladáme do tvaru, aký si zvolíme. Môžeme hustejšie alebo hrubšie kolieska, kto má ako rád.
Kiwi koláč - obrázok 4

5

Pripravíme si želatínu podľa návodu, vylejeme na vrch koláča, necháme stuhnúť a podávame. Podotýkam, že ja som musela urobiť cez víkend koláče dva, lebo sa tak rýchlo zjedli. Je to fajnovka :) však uvidíte :) Dobrú chuť!
Kiwi koláč - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • wiwi, 3. februára 2013 o 20:47
    nadherný a iste aj chutný vyskusam


  • 3sandra3, 3. februára 2013 o 20:53
    aj mne sa páči.


  • monika456, 3. februára 2013 o 21:09
    výborný, ľahký a svieži, bola som pochválená, vďaka :)


  • medovnicek, 3. februára 2013 o 21:51
    takéto sú u nás obľúbené


  • gordonko, 4. februára 2013 o 09:18
    piškotu robievam aj ja ,len si druhá čo som si všimol že robíte od zadu ...ja dávam sneh ako posledný
    ...želatinu som robil 1 x a spokojný som nebol skúsum znova . Tvoj výtvor sa mi páčí


  • valeri, 4. februára 2013 o 10:02
    chutný a rýchly koláč, robievam ho s rôznym ovocím, aj s kompótovaným


  • majuska7111, 4. februára 2013 o 12:07
    Ďakujem za pochvaly :)
    @gordonko tie želatíny sú potvory.... treba si nájsť tú "svoju" a robiť len z tej.....neviem, nemali ste náhodou plátkovú želatínu? tú dávam len na torty, ale na koláče radšej dr. oetker
    Recept na piškótu mám od bývalej kolegyni cukrárky, ja som zase nepočula o robení piškóty naopak :) tak ako robíte vy :)
    @valeri robievam aj s kompotmi, ale viac nám chutia z čerstvého ovocia, ale výborné sú napríklad zavárané broskyne alebo jahody - lebo tie jahody kupované aj cez sezónu sú hroznéé... :(
    @monika456 som rada, že sa podaril :)


  • tatranka, 4. februára 2013 o 12:28
    Robievam s ovocím takéto druhy koláčikov.Ty ho máš veľmi pekný,úhladný.


  • ola111, 4. februára 2013 o 14:04
    Vydaril sa ti,tento koláč je aj u nás obľúbený,je taký osviežujúci :)


  • elysa, 4. februára 2013 o 19:41
    a ja robievam niektore piskoty "odzadu" su dobre:)


  • zanagmail, 20. januára 2014 o 16:53
    niekto mi vypil zelatinu :O



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

25 naj receptov z 5 ročnej histórie Varecha.sk
Varecha.sk má 5 rokov, pozrite si, ktorých 25 receptov ste si počas celej histórie najčastejšie ukladali do kuchárskej knihy.

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist