Kiwi koláč

Kiwi koláč
majuska7111Majuska7111, recept pridal: 3. februára 2013 19:28Ďalšie jeho recepty

Keďže mám doma malé bábätko, nemám moc času na veľké vypekanie. Ak hľadáte recept na rýchly a dobrý koláč, jeden pre vás mám.

Suroviny

30
porcií
30
minút
príprava
15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Piškótu som robila presne tak isto, ako keď robím základný piškótový korpus na tortu. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom do tuha, potom po jednom zašľahávame žĺtky.
Kiwi koláč - obrázok 1

2

Nakoniec iba vareškou pridáme múku. Ak máme väčší plech, alebo chceme hrubšie cesto, môžeme dať 5 vajec, 5 PL múky a 5 PL kryštálového cukru. Kypriaci prášok nie je treba, cesto nebude "spľasnuté", nebojte sa. Ale kto chce, môže dať, ja nedávam.
Kiwi koláč - obrázok 2

3

Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme hmotu, uhladíme a pečieme. Dĺžka pečenia je veľmi individuálna, podľa toho, akú máte trúbu. Ja som piekla asi 15 minút na 180 stupňov. Po upečení necháme cesto chladnúť aspoň 15-20 minút.
Kiwi koláč - obrázok 3

4

Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačku, pridáme kyslé smotany a podľa chuti práškový cukor. Spolu zmiešame a vylejeme na vychladnutý korpus. Natrieme na celú časť korpusu. Nakrájame kiwi na plátky a ukladáme do tvaru, aký si zvolíme. Môžeme hustejšie alebo hrubšie kolieska, kto má ako rád.
Kiwi koláč - obrázok 4

5

Pripravíme si želatínu podľa návodu, vylejeme na vrch koláča, necháme stuhnúť a podávame. Podotýkam, že ja som musela urobiť cez víkend koláče dva, lebo sa tak rýchlo zjedli. Je to fajnovka :) však uvidíte :) Dobrú chuť!
Kiwi koláč - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • wiwi, 3. februára 2013 o 20:47
    nadherný a iste aj chutný vyskusam


  • 3sandra3, 3. februára 2013 o 20:53
    aj mne sa páči.


  • monika456, 3. februára 2013 o 21:09
    výborný, ľahký a svieži, bola som pochválená, vďaka :)


  • medovnicek, 3. februára 2013 o 21:51
    takéto sú u nás obľúbené


  • gordonko, 4. februára 2013 o 09:18
    piškotu robievam aj ja ,len si druhá čo som si všimol že robíte od zadu ...ja dávam sneh ako posledný
    ...želatinu som robil 1 x a spokojný som nebol skúsum znova . Tvoj výtvor sa mi páčí


  • valeri, 4. februára 2013 o 10:02
    chutný a rýchly koláč, robievam ho s rôznym ovocím, aj s kompótovaným


  • majuska7111, 4. februára 2013 o 12:07
    Ďakujem za pochvaly :)
    @gordonko tie želatíny sú potvory.... treba si nájsť tú "svoju" a robiť len z tej.....neviem, nemali ste náhodou plátkovú želatínu? tú dávam len na torty, ale na koláče radšej dr. oetker
    Recept na piškótu mám od bývalej kolegyni cukrárky, ja som zase nepočula o robení piškóty naopak :) tak ako robíte vy :)
    @valeri robievam aj s kompotmi, ale viac nám chutia z čerstvého ovocia, ale výborné sú napríklad zavárané broskyne alebo jahody - lebo tie jahody kupované aj cez sezónu sú hroznéé... :(
    @monika456 som rada, že sa podaril :)


  • tatranka, 4. februára 2013 o 12:28
    Robievam s ovocím takéto druhy koláčikov.Ty ho máš veľmi pekný,úhladný.


  • ola111, 4. februára 2013 o 14:04
    Vydaril sa ti,tento koláč je aj u nás obľúbený,je taký osviežujúci :)


  • elysa, 4. februára 2013 o 19:41
    a ja robievam niektore piskoty "odzadu" su dobre:)


  • zanagmail, 20. januára 2014 o 16:53
    niekto mi vypil zelatinu :O



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist