Foto: 2010
Tento recept ma moj syn od jeho korejskeho spoluziaka Jan tak ako sa robi u nich tradicne doma s kapustou v celku.( Zobraziť celý popisTento recept ma moj syn od jeho korejskeho spoluziaka Jan tak ako sa robi u nich tradicne doma s kapustou v celku.( teraz v obchodoch je krajana -menej roboty )Plus riadne mnozstvo chilly a pod jednym cesnakom sa mysli cely nie jeden strucik.Vela korejcov je tuto kapustu uplne cerstvu este pred tym ako sa fermentuje.Ked bola vtacia chripka pred par rokmi tak obisla Koreu oni veria preto ze vsetci za dennne krmia s Kimci.Inak v Koreii nieje zvykom sa bozkavat...
Suroviny
2 mensia |
|
1/2 hrnceka alebo hladka |
|
1/2 hrnceka |
|
1/4 hrnceka |
|
1 |
|
4 |
|
1 hrncek rozdrvený |
|
1 hrncek |
|
1 hrncek |
|
2 lyzice nakrajany nadrobno |
|
2 1/2 hrnceka |
|
Postup
-
1
Cinsku kapustu rozkrojime na polovicky a dame marinovat do studenej vody na cca 2 hodiny potom ju pootacame a nechame este dalsie 2 hodiny .
- 2
Kapustu vyberieme a "vyplachame " aspon v dvoch cistych studenych vodach.
- 3
do panvice si dame muku ( najlepsie ryzovu ) aj hladka je v poriadku.Zalejeme vodou a dame varit az nam zacnu bubliny povarime chvilu a vmiesame cukor prevarime a odstavime a dame ochladnut.
- 4
zacneme pridavat dalsie ingrediencie cesnak -vela !. chilly susene kusky ( fliacky ) vela ! cibulu , zazvor cerstvy , a vela rybacej omacky...tradicne sa to robilo v maziary.Moderne vsetko dat to mixera a na "hrubo" premixovat.Vsetko poridne zmiesame s pripravenou rozvarenou mukou.
- 5
Prelozime do vacsej misky a povtlacame zmes vsade pod listy kompletne do celej kapusty. Prelozime do vzuchotesnej plastikovej nadoby a nechame pri izbovej teplote 1-2 dni fermentovat. Potom prelozime do ladnicky. Ako som hovoril v Koreii sa vacsinou ani necaka jedia ju hned..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
super, veľmi ľúbim! samotné samozrejme:))
Plus za kimci sa povazuje aj ked su tam len oharky alebo len cibula ci biela redkva.Tym ze kimci robia cely rok tak ho este podla chute rozdeluju na jarne, letne a jesenne ( toto by malo byt jesenne).
Takze nas hrncek kavovy cca 200 ml.
varecha.pravda.sk/recepty/kimci-korejska-kapusta/4115-pou...
V anglictine sa tak isto fish sauce ( smrdi ) a ma velmi ostru chut .
thaifood.about.com/od/introtothaicooking/p/aboutfishsauce....