Kelový prívarok s domácou pečenou klobásou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Umytý kel si pokrájame na rezance (približne na veľkosť 1,5 cm) a uvaríme do 3/4 v dobre osolenej vode. V hrnci si pripravíme z múky a masla svetlú zápražku, zalejeme vývarom. Za občasného miešania privedenie k varu, pridáme cele čierne korenie, bobkový list, soľ, cukor a ocot.
  2. Prevaríme asi 10 minút a potom pridáme mlieko. Necháme zmes prevrieť. Precedíme cez jemné sitko, pridáme smotanu na varenie a ešte raz necháme prevrieť.
  3. V druhom hrnčeku si restujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme kel, minútku opäť restujeme. Prilejeme omáčku, dochutíme rascou, cesnakom, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Prevaríme, aby kel pustil do omáčky chuť. Klobásku nakrojíme, opečieme z každej strany a podávame.
  4. Náš tip: Ako príloha sú vhodné varené zemiaky alebo chlieb.