Bezlepkové šišky
Bezlepkové šišky

Kefírové šišky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 21. januára 2022. Komerčný recept.
Kefírové šišky bez lepku
Foto: novalim

Ledva skončili vianočné sviatky, už sú tu Fašiangy a s nimi “šiškové hodovanie”. My sme pre vás tiež pripravili nový recept na výborné Zobraziť celý popisLedva skončili vianočné sviatky, už sú tu Fašiangy a s nimi “šiškové hodovanie”. My sme pre vás tiež pripravili nový recept na výborné bezlepkové šišky s kefírom, ktoré sme obalili v škoricovom cukre. Netreba o nich veľa hovoriť, stačí asi len toľko, že sú výborné a oplatí sa ich vyskúšať. Možno už tento víkend.
Zdroj: www.novalim.sk

20-25 ks
porcií
80 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
100 ml (alebo acidofilné mlieko)
100 ml
50 ml
1 ks
1 ČL
1/4 kocky (čerstvé)
Na obaľovanie:
100 g
2 ČL
Na vysmážanie:
500 ml (alebo bravčová masť)




Postup

  1. 1

    V teplej vode rozmiešame 1 ČL kryštálového cukru a droždie. Necháme na teplom mieste nakysnúť. Keď sa na kvásku urobia bublinky, pridáme doň kefír, olej, rozmiešané vajíčko a toto všetko vlejeme do sypkej zmesi múk (Promix Alfa a kukuričná múka Novalim). Mixérom s hnetačom miesime cesto po dobu 10 minút. Je dôležité dodržať dĺžku miesenia, pretože sa takto dobre spracujú všetky suroviny a cesto pekne nakysne. Vymiesené cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho na teplom mieste kysnúť.

  2. 2

    Keď cesto podkysne, zväčší svoj objem a na jeho povrchu vzniknú malé bubliny, pripravíme si do kastróla olej alebo masť. Pomaly ich zahrejeme na teplotu 150 stupňov. Pomocou dvoch lyžíc tvarujeme z vykysnutého cesta podlhovasté šišky, ktoré opatrne kladieme do rozpáleného oleja a smažíme ich z každej strany asi minútu-minútu a pol do zlatista.

  3. 3

    Po vysmažení ich dierkovanou varechou vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom kuchynskom obrúsku. Ešte teplé ich vyváľame v zmesi práškového cukru a mletej škorice. Kefírové šišky bez lepku podávame ešte teplé, najlepšie chutia s teplým kakaom alebo čajom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia